EMNİYET BİR İLKE İMZA ATTI, AŞURE DAĞITTI

GÜNCEL

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, içinde bulunduğumuz muharrem ayı sebebiyle, geleneksel hale gelen aşure günlerine bir yenisini ekledi, kendi elleri ile vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

 Haftanın son günü olan cumartesi günü, öğle namazını müteakip Ulu Cami önünde kurulan kazanlarda pişirilen aşure şenliğine katılan vatandaşlar, aşureyi her yönü ile beğendiklerini söylerken, Metin Aşık; “Bu günler dostlukların, dayanışmanın pekiştiği, güzelliklerin paylaşıldığı günlerdir. Tüm Türk – İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum!” dedi.



Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed  Gevher dua etti, aşure ayının hayırlı olması, insanları bütünleştirmesi dileğinde bulundu.


2 kazanda pişirilen ve lezzetli olduğunu vatandaşlar dile getirirken, Erenler Kültür Derneği Başkanı Memik İbili, davranışından ve hassasiyetinden ötürü emniyet müdürü Metin Aşık’a teşekkür et ti, aşure günlerinin önemine ilişkin düşüncelerini kamuoyu ile paylaştı.


Aşure şenliğine emniyet teşkilatı yanında, ayrıca il genel meclisi başkanı Mustafa Özsoy ile, çok sayıda vatandaş iştirak etti.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.