2024-05-06 07:57:14

Fırat Görgel gerçekten ‘en büyük başkan bizim başkan’mı?

Editör

06 Mayıs 2024, 07:57

Necip Fazıl Kültür Merkezinde yapacağı ‘önemli açıklama’yı doğrusu merak ederek gittim.

Dedim içimden, 1 Mayıs işçi bayramı, bununla ilgili açıklama yapacak. Sendikanın Merkez önündeki açıklaması ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel başkan tezahüratlarla içeri girdiğinde salon yıkılacaktı sanki.

‘En büyük başkan bizim başkan!’ Klişe slogan bu.

‘Hayırdır!’ dedim. Dün bir dün bugün iki. Cim karnında bir nokta. Gerçekten Fırat Görgel büyük başkan mıydı? Bu soruyu sordum kendime ve düşündüm. Bir insan nasıl büyük başkan olur, kriteri, ölçüsü neydi?

*

Üst salon dahil tıklım tıklım.

Sendikalı tüm işçiler orada. Başkan Görgel’in yüzünden gülümseme eksik değil. Bir özgüven içinde. Seviyorum bu tarafını.

Önce çalışanların 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kutladı.

Alkışlar,  tezahüratlar eksik değil. 

Meğer önemli açıklama, Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ çalışanlarına yapacağım zamdı. Müjdeydi aslında.

Protokolden ve imzadan sonra;  “Mesai arkadaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve KASKİ’de çalışan şirket işçilerimizin en düşük maaşını %27 artırarak 28 bin TL’ye çıkardık. Kadrolu işçilerimizin maaşı da en düşük 35 bin TL oldu. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” deyince salon bir kere daha yıkıldı alkıştan.

Kuşkusuz çalışanların alın teri önemliydi. Peygamber Efendimizin ‘çalışanların hakkını  teri kurumadan verin!’ hadisi şerifi bu günde bir başka anlam kazanıyordu.

Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında hep birlikte çok önemli bir görevi üstlendiklerini söylemesi sonrası, bu birlik beraberliğin daim olması dileğini ifadeyle, “Bu aziz şehre ve kıymetli hemşehrilerimize hizmet notasında en önemli yoldaşımız siz değerli çalışma arkadaşlarımızsınız.

Hep birlikte kahraman şehrimize hizmet edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın alın terinin karşılığı bizler için çok önemli. 31 Mart’tan önce yine Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ personellerimizle bir araya gelmiş, şehrimize yapacağımız hizmetleri konuşmuştuk. Hamdolsun o gün kurduğumuz hayalleri bugün hayata geçirme fırsatımız oldu.

Yine o gün siz mesai arkadaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşaması için bizler elimizden geleni yapacağımıza dair söz vermiştik. Bugün bunların ilk adımını atıyoruz. İnşallah dönem dönem bu iyileştirmeleri yapacağız” cümlelerini kullandı.

Bir sürprizi daha açıklayacaktı, yani yaklaşan Kurban Bayramı için ikramiyeyi söyleyecekti, alkışlara ve ısrarlara rağmen söylemedi, gaza gelmeyen birisi olduğunu belirterek, bayram ikramiyesi tutarını ileriki günlere bıraktı.

İnsanlar birlikte oldukları ortamlarda birbirleriyle barışık olmak zorundalar. Hele elaman çalıştıranlar, çalışanlarına güvenecek, her şeyden önce onları sevecek onlara inanacak ve onların da bir onuru olduğunu unutmayacak.

Düne kadar büyükşehir belediyesi çalışanları arasındaki bu huzursuzluk son bulurken, çalışma barışının verimi artırdığı gerçeği bir kere daha anlam kazanıyordu.

*

Aday gösterildiğinde, başkan seçildiğinde, çalışanların ücretlerinde iyileştirme yapacağına dair sözü vardı. O da bu sözü yerine getirdi, delikanlı, harbi ve sözünde duran başkan olarak lanse edildi.

Başkan Görgel, bu hareketi ile işçi dostu, çalışanların yanında olan bir ağabey, bir baba olduğunu ispat etti, çalışanların gönlünü kazandı, bu müspet tutum ve davranış da çalışma barışı, iş huzuru olarak şehre yansıdı haliyle.

Para her şey değil. İnsanlara dokunmayı biliyorsanız, paradan çok insan biriktiriyorsanız yüreğinizde, kazanan sadece siz olmuyorsunuz.

Yazının başlığına gelince, Fırat Görgel essahten büyük başkan!

Başkana desteğe devam! 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.