Bu isimlerden sonra aday adaylık süreci dur durak bilmeyecek, yeni aday adayları sahaya çıkacak, amaçları hizmet olduklarından neden aday adayı olacaklarını açıkladılar, açıklayacaklar, havalar bahardan kalma günleri yaşatırken bize, siyaset yaz sıcaklığında…

Onikişubat ilçesi, potansiyel olarak, nüfus olarak, yerleşim olarak, altyapı sorunu olmayan cazibe merkezi olarak, modern ve model ilçe olarak aday adaylarının ilgi odağı ve ağzını sulandıran nefis ilçe.

Kız tek, taliplisi çok. Kız güzel, alımlı-çalımlı, boyu posu maşallahı var, ama damat birden fazla. Gelin binmiş deveye, gör kısmeti nereye derler ya, bu model ve modern ilçe kime nasip olacak!

*

Mahalli seçimlere şunun şurasında 4,5 ay kaldı. Önce dananın kuyruğu kopacak, pardon büyükşehir belediye başkanı olacak, muhtemelen bu ayın son günlerinde, sonra da ilçe belediye başkanları belirlenecek.

CHP şimdilik Pazarcık’ta önseçime gidecek iken, AK Partide önseçim olmadı hiçbir zaman ve olmayacak gibi de görünürken, bu güzel kıza talip olanlardan biri ve ilki Onikişubat belediyesinin başarılı ve gözde ismi Kazım Canlı, dün başvurusunu yaptı.

Haberleştirmiştik başvurusunu. Doğrusunu istersen başvuruda bulunurken salon tıklım tıklımdı, akrabaları, dostları onu bu mutlu gününde yalnız bırakmamıştı. Sevilmek böyle bir şeydi demek.

Eh, bize de hayırlı olsun demek kalıyordu.

*

O partiye başvurusunu yapar, Onikişubat ilçe teşkilat Başkanı Mücahit Kara’dan başvuru alındısını teslim alırken, aslen Elbistanlı olup, senelerdir Kahramanmaraş’ta ikamet eden, mesleğini bu şehirde icra eden, halen de büyükşehir belediyesi meclis üyesi olan inşaat mühendisi Alper Akbaş da Onikişubat belediyesine talip olanlardan.

Aday adaylığı için başvuracak. Neden aday olduğuna dair bilgileri haberin içinde bulacaksınız zaten. İnşaat yüksek mühendisi, genç, enerjik, tecrübeli, özellikle altyapı hizmetlerinde başarı hikayeleri yazan, proje adamı sevgili Alper Akbaş, ki çok sevdiğimiz bir isim. Babasından (Elbistan eski belediye başkanı Hamza Akbaş-Allah rahmet eylesin) aldığı emaneti büyütmek, ileriye taşımak istiyor. Allah onun da yolunu, bahtını açık etsin!

*

Parantez açıp bir kısa not düşmem gerekirse, dün ‘Hayrettin Güngör önümüzdeki dönem büyükşehir için düşünülmüyor. Tayyip Bey üzerini çizdi’ dedikoduları, algı operasyonu ve iddiaları şehirde dalga dalga yayılır iken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ağzı sulanan, heveslenen, iştahlanan isimlerin sayısı artış göstermeye başladı.

Yine araya giriyorum, doğrudur, Başkan sayın Hayrettin Güngör hiçbir zaman siyasetçi olmadı, zaten onun da usta bir siyasetçi olmak için hevesi, iştahı, niyeti zuhur etmedi. İlmi siyaset denen adam satma sanatından nasibini de almadığı için, alavere-dalavere işlerden anlamadığı için, yapamayacağı işler için kimseye söz vermediği için, kurumun delikli kuruşuna halel getirmediği için, hep dürüst kalıp, imkanları ölçüsünde hizmet etmeye çalıştığı için çok eleştiri aldı.

*

Biz eleştiriyi hiçbir zaman hakaret ile yan yana koymadığımız için, herkesin  yorumuna, eleştirisine saygı duyduk.

Ama dürüst adam. Çalmadı, bilerek çaldırmadı, haksızlığa, hukuksuzluğa göz yummadı, yummak isteyenlere de göz açtırmadığı için yeri olmadı belki ama, kul hakkına riayet etti, belediyeyi ahtapot gibi saran ATM memurlarını hizaya getirdi, çöreklenmiş ve emeklilik yaşını geçmişlerin kurumla ilişiğini kesti, kuruma ciddiyet ve kurumsal kimlik kazandırdı derken, nedense çalışanları bu dürüst siyaset adamını, bu düz ve net yerel yöneticiyi sevmedi, sevemedi.

Sevmeyeni dışarıda değil, içeride arayacaksın!

Esnaf değildi, esnek değildi. Ve olmadı, olmak da istemedi hiçbir zaman. ‘Ben buyum sevgilim, seversen canım feda’ şarkısını hatırlatan duruşu, yerel yöneticilik anlayışı ile kendini kabul ettirmeye çalıştı ama başaramadı.

Şundan başaramadı. Biz şimdiye kadar bu özelliklere sahip belediye başkanı ile karşılaşmadık. Alıştırmışlar bizi, öyle esnek, gevşek davrananlara, akşamdan söz verip de sabaha cayanlara, yüzüne gülüp, sırtını sıvazlayıp, istek ve rica kağıdını kapıdan çıkar çıkmaz çöpe atanlara, başkanlar esnaf zihniyetli olmalı algılarına…

Biz dürüst dedik, sağlam dedikce, ‘Ulu Camiye imam aramıyoruz!’ dediler. ‘Dürüst ise gitsin Diyanet İşleri Başkanı olsun!’ dediler. Biz; ‘Çalmıyor, çaldırmıyor!’ dediysek de cevaben, ‘Çalsın ama çalışsın!’ tepkileri ile karşılaştık. Yani sistem ile yüzleştik senelerdir.

Dürüstlük bizim mayamızla ters orantılı demek. Neyse… Başkan Güngör kalır veya gider. Sayın Erdoğan’ın takdiri. Ama ister kabul edin ister etmeyin, Hayrettin Güngör bu şehirde en masum kişi.

*

Murat Ceyhan dostumuza gelince… Bilenler bilir, Gaziantep sınırımıza en yakın belde idi Yumaklıcerit. Yaklaşık 10 sene önce. Sevgili Ceyhan da bu beldede belediye başkanlığı yaptı. Büyükşehir statüsü ile kurum değiştirdi, İŞKUR’da müdür muavini olarak çalıştı uzun süre.

Şimdi halis niyeti ile Pazarcık Belediye Başkanlığına aday. Tabi aday adayı olarak başvurusunu yaptı. AK Partiden.

Gönlü gani, temiz, mesleki ve siyasi sabıkası olmayan isim Murat Ceyhan.

 *

Dün de Onikişubat belediyesinin beyefendi yardımcısı Ali Ünsal başvuruda bulundu. Kendisini yaklaşık 25 senedir tanırım. Naif bir kişiliğe sahip, Onikişubat belediyesinde hamdı belki ama pişti. Ciddi tecrübe kazandı.

Bir şey dikkatimi çekti, merak ettim, Onikişubat’a ilgi çokken, herkesin dikkati bu ilçe üzerinde iken, bakıyorum Dulkadiroğlu’na aday çıkmıyor. Kimse enkazın üstüne atlamak istemiyor, tek Yeniden Refah Partisi aday adayı Mehmet Akpınar hariç. Çünkü aday gösterilen resmen enkaz devralmış olacak.

Yoksa enkazı kaldırmak, toparlamak yine Necati Okay’a mı ihale edilecek, bilemiyoruz.

Hayırlısı diyelim. Biz fikrimizi yazıyoruz, biz bir şey bilmeyiz, bilecek olan, belirleyici olan merkez. Adaylara, aday adaylarına başarı dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol