banner1483

 Likyalı erkekler ölülerini gömerken, şeytan yüzlerini görüp sonradan kendilerine musallat olmasın diye kadın kılığına girip, yüzlerini gizliyorlardı. Şeytan görsün yüzünü deyimi de buradan gelir...

Alın bu bilgiyle n'aparsanız yapın şimdi...

*

Adolf Hitler, 17 yaşındayken Haydarpaşa Garı inşaatında Alman işçi ve ustalarla birlikte 2 yıl çalışmıştır.

Atatürk'ün ‘Türk, öğün, çalış, güven’ sözünde geçen ‘öğün’ kelimesi övünmek anlamında değil, Orhun yazıtlarında Bilge Kağan'ın Türklere hitaben söylediği ‘Türk, bodun, ertin, ökün’ sözündeki ‘ökün’ kelimesinden gelir ve ‘düşün, ders al’ anlamındadır.

Alın bu bilgiyi öpün!

*

‘Gamzedeyim deva bulmam’ şarkısında geçen 'gamzedeyim' kelimesinin gamzeyle falan alakası yok, 'gam-zedeyim' anlamındadır (afetzede gibi)

‘Kel alaka’ sözündeki 'kel' Fransızca 'ne' anlamına gelen 'quel' kelimesinden gelir ve ‘Ne alaka’ anlamında kullanılır. Zamanında her cümlesine Fransızca bir kaç kelime katıp artislik yapan bir biri tarafından Türkçemize girmiş.

Alın bu bilgiyi beyaz yakalıların kafasına atın!

*

RayBan markasını oluşturan kelimeler olan ‘Ray: ışın’, ‘Ban: yasaklamademektir. Yani ışın yasağı (ışını defetme) anlamına gelir.

Tuvalet anlamında kullandığımız 100 numara İngilizcedeki ‘loo’ kelimesinden gelir ve tuvalet anlamındadır. Tamamen algı meselesi yani.

Vatan yahut Silistre oyununun gerçek adı ‘Vatan’dır. Uygulanan sansür nedeniyle bir süre ‘Silistre’ adıyla oynanmış, daha sonra sansürün kalkmasıyla kafa karışıklığını önlemek için ‘Vatan yahut Silistre’ adıyla sahnelenmiştir.

Alın bu bilgiyi edebiyat hocanıza hediye edin!

*

Napolyon kirazı diye bir şey yoktur. Kirazıyla meşhur Bursa Uluabat'ın eski adı Apolyont'tu, vatandaşın dili Apolyont'a dönmeyince oldu sana Napolyon kirazı...

Antik Mısırda hamile kadınlar bir kaç gün boyunca arpa ve buğday tanelerine idrarlarını yaparlarmış. Eğer arpa filizlenirse bebeğin erkek, buğday filizlenirse bebeğin kız olacağını anlarlarmış.

Alın bu bilgiyi analı babalı büyütün...

*

Esenboğa Havalimanı adını, Ankara savaşında Timur'un meşhur fil ordularının komutanı olan ‘İsen Buga’dan alır ve sağlıklı, mutlu öküz manasına gelir.

Anason min. %40 alkolde çözündüğü için rakı renksizdir, su katıldığında alkol oranı azaldığından anasonun çözünürlüğü düşer ve beyaz renkte görünür hale gelir.

Alın bu bilgiyi sabahlar olmasın...

*

İskambil kartlarında kupa asilleri, maça orduyu, karo orta sınıfı, sinek fakir halkı temsil eder. Teoman kupa kızı, sinek valesi’ derken boş yapmamış yani...

Alın bu bilgiyi kupa papazının başına çalın!

Firavunları sineklerden korumak için yanlarında her tarafına bal sürülmüş, çıplak köleler bulunurdu.

Alın bu bilgiyi yerden yere çalın…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol