banner1483

Hava buz kesiyor. Güneşe rağmen… Soğuk, insanların iliklerine kadar işlerken, günlük yaşam da, siyaset de tüm sıcaklığı ile devam etse de, havada bir erken seçim kokusu var.

Türkiye’de siyasetin rotasının değişebileceği inancı her geçen gün yaygınlaşırken, dalga dalga artarken ve yönetimsel anlamda ülke gündeminin yegâne konusu erken seçim bu günlerde daha sık, yazılmaya, konuşulmaya başlandı.

Bunu dillendirenlerden biri de, dün akşam saatlerinde Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti üyelerini ziyaret eden, duruşu, tavırları ve söylemleri ile meclisin de aranan ismi haline gelen, kamuoyunun kendisine taktığı ‘atom karınca’ ünvanını hak eden CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Ali Öztunç.

Beraberinde, kalenderliği ve basına olan ilgisi yanında, bir siyasi partideki il başkanı profilinin en bariz, en çarpıcı örneklerinden olan sayın Esat Şengül ve İl Başkan Yardımcısı sayın Nesrin Yaş, nezaket gösterdi, bir siyasetçiden öte basın dostu olduğunu bir kere ortaya koydu.

*

“Ne var bunda bu kadar ballandıracak, büyütecek, nihayetinde bir siyasetçi gazetecileri ziyaret etmiş, çok abartıyorsunuz!” diyenler, düşünenler olabilir, çıkabilir.

Neticede basının dilinden, ahvalinden, içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik şartlardan en çok etkilenen, haberdar olan, bilgisi olan birisi.

Aynı dili konuşuyoruz nihayetinde. Hani yerel tabirle, ‘ahrazın dilinden anası anlar!’ diye bir sözümüz var ya, o hesap işte. Gözlerindeki ışıltıdan anlamak mümkün bunu.

Hatırlayın, geçmişte kendisi de RTÜK üyesi idi. Yani gazeteciydi.

Ülkenin gerçek gündemine dair açıklamaları ile gündemden düşmüyor.

Yerel basına verdiği önemi bilmeyen yok.

“Ben koskoca genel başkan yardımcısıyım!” havasında, modundan ziyade, insanlara dokunan, gönüller inşa eden yapısı ve siyasi duruşu sebebiyle her yerde adı da geçiyor, gönül köprüleri de kuruyor.

Büyüdükçe küçülmesini bilenlerden.

*

Bazı kişiler için yazıyoruz da hani, sayın Ali Öztunç’u anlatmak için kelimeler, cümleler kifayetsiz kalır. O’nu yaşamak lazım!

Son günlerde, yerel basın mensuplarına gösterilen tutum ve söylemleri doğru bulmadığını, basının özgür olması ve kalması gerektiğine vurgu yapan Ali Öztunç, ayrılırken erken seçimin kaçınılmaz olduğuna bir kere daha değinmeden yapamadı.

O, gerçek bir basın dostu! Teşekkürler sayın vekilim, teşekkürler sayın Başkanım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol