Büyükler anlatır, biz de dinlerdik, 4 halifeden biri, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in de damadı olan Hz. Ali, atı Düldül ile bu bölgede gezerken, sarp kayalıkların olduğu yere gelir, karşıya geçebilmek için kılıcı ile kayaları ortadan ikiye böler. O gündür bugündür, bu bölge Ali Kayası adı ile anılır.

Tabi bu şehir efsanesi. Dini efsane de diyebilirsiniz.

Eskiler bilir, Kayseri yolu seneler önce Ali kayası yanından geçerdi. Şimdi çok şükür yeni yollarımızla hem mesafe kısaldı, hem de araçların ekonomik ömrü uzadı, hem de insanlar zamandan kazandı.

Mesele şu…

*

Geçtiğimiz günlerde, aylardır bu bölgeye, doğa turizmini canlandırmak, yeni yaşam alanlarını turizme kazandırmak düşüncesiyle, Büyükşehir belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör, Cam Teras ve Turizm Tesisleri yapacağını duyurmuştu aylar önce.

*

Geçen hafta da bu düşünce gerçekleşti, hayat buldu. Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri’nin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Burada hayata geçireceğimiz cam teras sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güzel mekânlarından birisi olacak. Buraya yeni yeme içme mekânı, sosyal donatı alanları ve yürüyüş yolları kazandıracağız. Temelini attığımız Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesislerimiz şehrimize hayırlı olsun” demişti.

Şairler Tepesi (Teras), Çamlıca, Yeşilgöz ve Ali Kayası’ndan sonra şimdi de Pınarbaşı’ndaki Çınaraltı tesislerine el atan Başkan Güngör, şehrin turizm altyapısını güçlendirmek için yatırımlarını hayata geçirmeye devam edeceğini söylerken, yol meselesine değinmek istiyorum.

Cam Teras’a giderken, her ne kadar toz kalkmasın diye yol sulanmışsa da, umuyorum tesis hizmete girdiğinde toz toprak içinde gittiğimiz yol da (yaklaşık 20 km.) yakın zamanda asfalta kavuşacaktır.

Aksi halde o mükemmel doğa turizmi ölü doğar.

Ama inancım odur ki, her ortamda, her fırsatta tarihi dokuları gün yüzüne çıkartmaya niyetli olduğunu tekrarlayan Başkan Güngör söz verdiği zaman yapar mı, yapar.

*

Dün de yıkılan Hanefi Mahçiçek Stadı yerine yeni ve modern bir stat yapılması için başlatılan çalışmalar son aşamaya gelindi, ihalesi yapıldı.

Gayreti, emeği için Başkana teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol