banner1483

Ne olacak, hemen bazı cenahlar harekete geçecek, gene din üzerinden saldırılar başlayacak, kasap dükkânına dönen şehrimde gözler Aleyna Tilki’yi arayacak!

Kızcağız geçen yaz gelmek istedi, ya da birileri bir etkinliği için getirecek oldu, kıyamet koptu, ‘Vay, nasıl gelir!’ diye aslanlar gibi kükreyenler çıktı.

Peki madem öyle, işte böyle; madem bu kızın sağı solu açıkta, göğüs dekoltesi ve bacakları kabak gibi meydanda, o halde, hele hele akşamın belirli saatinden sonra Trabzon Bulvarı üzerinde dolaşanlar, Aleyna Tilki kılıklı kaç kişi görecekler, bilemezsiniz.

Hangisine bakacağınızı, hangisine laf sokuşturacağınızı şaşıracaksınız!

Hatırlayın, bir-iki sene önce, Aleyna Tilki bir konser, ya da bir etkinlik, belki de bir açılış için Kahramanmaraş’a gelecek olmuştu da, bazı çevreler ‘istemezük!’ ayaklarına yatmış, dinin, ahlakın elden gideceğini, ahlakın bozulacağını ileri sürmüşlerdi.

*

Evde karısına, kızına, gelinine ve hatta torununa laf geçiremeyenler, kılık kıyafet, gençlerin giyim kuşamı üzerinden kendini parlatmaya, piarını yapmaya çalışan din bezirgânları, Aleyna Tilki kılıklı yüzlerce genç kızı kılığı kıyafeti ile yargılayacak, dinin ticareti bir kere daha piyasa oluşturacak, öyle ki Aleyna Tilki çıksa Trabzon Caddesine, kim Aleyna Tilki, kim değil karmaşası yaşanacak.

Çünkü herkes Aleyna Tilki’ye benzemeye başladı. Bir tarafları da şeydanca…

Kızın kabahati neydi peki?

*

Hadi geldi diyelim, kendini mahallenin namus bekçisi zanneden, dedim ya, evde kızına, torununa söz geçiremeyenler, şarkıcı kızı top ateşine tutacaklar, kıyameti kopartıp, yeri yerinden oynatacaklar.

Üzerine vazife olmayanlar bile fetva üstüne fetva verecekler. Toplumu gerecekler, ayrıştıracaklar, mahalleyi ortadan karpuz gibi ikiye bölecekler.

Nasıl olsa bu ülkede, bu şehirde din üzerinden ticaret de mübah, siyaset de…

Bırakın insanların kılık kıyafeti ile uğraşmayı, bırakın giyim kuşam üzerinden fetva vermeyi de, biz bu hale neden düştük, neden genç kızlarımız seyyar, yani ayaklı kasap dükkânına döndü oturun da onun muhasebesini yapın!

Hırsızın hiç mi kabahati yok?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol