Haberini de yaptık, lakin ilgili ve bilgili makamlardan,  kendini bu şehirden sorumlu addedenlerden tık çıkmadı diye düşünürken, duyduk ki Valilik-Özel İdare bir çalışma başlatmış bu mesele için.

Duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz.

Bir komisyon kurulmuş, tehlike sinyalleri çalan Aksu Köprüsü etüt çalışması başlatmış. Tabi eski köprüden bahsediyoruz. Şu iki aracın yan yana geçemediği, ayaklarının ve bağlantı kollarının yıprandığı, eskidiği, her an bir tehlikeye mahal verebilecek hale geldiğini duyurmuştuk.

Köprüyü gündeme taşırken, bir diğer tehlikeyi de ihbar ettik ama fabrika atık sularını barajlara boca edenlere yetkililerin gücü yetmediği için, tehlikenin boyutu her geçen gün büyüyor, Aksu Irmağından su değil, adeta zehir akıyor. Hatta biz haberi yaparken, ‘Aksu’da petrol çıktı da, haberimiz mi yok?’ şeklinde mizah tarzı haberi yaparken, herhalde dalga geçtiğimizi sanmış olmalılar ki, bazı sivri akıllılar, bu suyun rengine aldanılmayıp, zararlı olmadığını söylese de, onu iddia edenlerin bir doktora görünmesini salık veririm.

 

CEZALAR CAYDIRICI OLDU MU?

 

Şehircilik ve Çevre Müdürlüğü ne yapıyor acaba, onu merak ediyorum! Irmaklarımızı, haliyle barajlara akan sularımızı kirletenler için ne yapıldı, yapılıyor, yapılacak?

Ceza yazdılar mı? Caydırıcı olmayan cezalara rağmen ne işlem yapıldı?

Güçleri mi yetmedi, yoksa bizim bilmediğimiz alengirli şeyler mi dönüyor?

Kim ne yaparsa yapsın, kim ne filimler çevirirse çevirsin, biz sularımızın, barajlarımızın kirlenmemesini savunuyor, doğal yaşamı tehdit eden bu rezaletin durmasını istiyoruz.

Barajları öldürdünüz, bari ölmüşleriniz için bir fatiha okuyun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol