Köstekli saati bilirim, anlarım da, aklın kösteğinden bir şey anlamış değilim. Akıl ve köstek…

Ne alaka derseniz, izah etmek bize düşüyor galiba. Zaten hep zor işleri bana ihale ediyor, üstüme yıkıyorsunuz!

Yeni nesil köstekli saati görmediğinden bilmez. Yaşı 50’nin üzerinde olanlar, bir dönemlerin çokça kullanılan köstekli saatlerini çocuklarına miras bile bırakmadılar.

Çünkü kıymetini bilen yoktu.

*

Bir insanın aklının dibini öğrenmek isteyebilirsiniz! Belediye başkanlarımızın, siyasilerin, basın mensuplarının, bu şehrin kalkınmasına yol vermekte olduğunu düşünen, ya da zanneden akıl fukarası kimselerin icraatlarını masaya yatırın, ne dediğimi hemen anlayacaksınız!

Bir insandaki akıl tutulmasının sebebine dair az çok fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir insanın akli dengesinin yerinde olup olmadığını hareketlerinden, tutum ve davranışlarından, tutarsız sözcüklerinden şıp diye anlayabilirsiniz.

Bir insanın aklını peynir ekmekle yediğine hükmetmeniz için onu uzun süre terazinin kefesine koymanıza gerek yok, daha ilk cümlesinde ne dediğini hesap edebilmeniz mümkün!

Bir insanın aklında zorunun olup olmadığını başkalarından duymanıza gerek yok. İki kelime etsin, tamam işte, notunuzu veriyorsunuz, bu adamın aklında zoru var. Mesleği mi? Besleğinin ne olup olmadığına gerek yok, suratına bakın, akıl almaz hareketlerine dikkat edin, ‘tamam işte, bu adamın aklında zoru var!’ dersiniz!

*

Bir insanın aklına tükürmek için gerekçeniz varsa, zaman kaybetmeyin!

Bir insanın aklından şüpheniz varsa, durmayın uzaklaşın yanından. Size mutlaka zararı dokunacaktır!

Bir insanın aklına turşu sıkayım demeyin, aman ha! O turşudan hayır gelmez size, midenizi allak bullak eder, belki de zehirlenirsiniz. 

Bir insan aklını kiraya vermişse, paraya ihtiyacı olup olmasın satılığa çıkartmış ise böyle bir tiple arkadaşlık, dostluk etmek size zarar vereceğinden, aranıza mesafe koyun, mümkünse rehberinizden de siliverin. Böyle silik adamlarla işiniz olmasın, olursa kaybeden siz olursunuz!

Size son olarak bir ağabey nasihati; evinize sokmayacağınız insanlarla tartışmayın!

Kârından çok zararı dokunacaktır!

*

Bir insanın aklının kösteği noksan ise onu saatçiye göstermeniz, antikacılara sormanız nafile çaba olarak kalacaktır.

En iyisi evinize dahi sokmayacağınız insanlarla nasıl tartışmıyorsanız, aklında zoru olan, akıl tutulması yaşayan her kim olursa olsun, aklının kösteğine bir şey söyleyin, kendinize biat edin, rahatlayın!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol