AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları belli oldu. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için partilerin aday belirleme çalışmaları da nihayet sabırsız bekleyişle birlikte sona erdi.

Herkes yüreğinin sızısını duydu, bazı isimler tepki toplarken, bazılarına da onay verildi.

Bu kapsamda AK Parti’de daha önce Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel olarak açıklanırken İlçe Belediye başkan adayları da belirlendi. Pazar günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen programla İlçe Belediye Başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı.

Hayırlı olsun bir kere daha.

Onikişubat - Hanifi Toptaş

Dulkadiroğlu - Necati Okay

Elbistan - Abdullah Yener

Göksun - Hüseyin Coşkun Aydın

Pazarcık- Murat Ceyhan

Türkoğlu - Feyzettin Okumuş

Andırın - Sinan Gökşen

*

Hanifi Toptaş dostumuzun ismi son 10 gündür sahada vardı. Başvurusu yoktu, temayüle katılmadı, fakat şans işte, ya da kariyer, onu getirdi Onikişubat belediyesinin başına koydu. Anası onu herhalde Kadir Gecesi dünyaya getirmiş!

Bir Hanif gitti, bir başka Hanifi geldi. Sürpriz mi oldu, evet. Başarılı olabilir mi, elbette… O’na inanıyor, güveniyorum. Yalnız KASKİ şubesinin birkaç elamanını belediyede işe almalı önce. Sevgili Toptaş duruşu ile plan ve projeleri ile güven veriyor. Doğru tercih, tam isabet. Hem de 12’den…

*

Madem Necati Okay’ı, Göksun’da Hüseyin Coşkun Aydın’ı tutacaktınız, bırakacaktınız, Osman Okumuş’un suçu, günahı neydi?

Elbistan için Abdullah Yener bekleniyordu. Senelerin inşaat mühendisi, depremde ciddi hasar ve zarar gören Elbistan’ı ancak tecrübeli bir inşaat mühendisi ayağa kaldırabilirdi. Doğru tercih. Fakat, Elbistan Olay’daki yorumlara, tepkilere bakıyorum, okudukça yoruldum, yarım bıraktım.

Koray Kıraç’ın partiye, siyasete ve ilçesine emeği, katkısı büyüktü. Gençliğini, enerjisini Afşin’e harcayacak bundan böyle. Bir not düşmem gerekirse, ilçenin tanıdık yüzü, belediye tecrübesi olan ve bugün siyasetini İYİ PARTİ saflarında sürdüren ve başkan adayı gösterilen Adem Yıldız’ı unutmak, hafife almak olmaz.

Andırın… Önce Bilal Çuhadar denildi, demek son dakikalarla değiştirildi. Uzatmalarda yani. Olsun. Sinan Gökşen, ilçenin hatırı sayılır eşrafı ve esnafından. Siyasette çok yol yürümüşlüğü vardır. İsabetli bir tercih.

*

Türkoğlu denilince akla Osman Okumuş gelirdi. İlçeyi tümüyle nereden alıp nereye getirdiğini bilmeyen yok iken, önce ilçede ‘çökelekçi’ diye adlandırılan M. Ali Şen’in adı geçti, demek uygun görülmedi ki, ilçe başkanı Feyzettin Okumuş’ta karar kılındı. Türkoğlu için bir parantez açmam gerekirse, ziraat odası başkanı Mehmet Karaca, ki Yeniden Refah Partisinin adayı, yabana atılmasın. AK Parti için çantada keklik değil.

*

Pazarcık mesela… Şimdi gelin dürüst olalım ve gerçekleri yazalım. CHP bu ilçede şansı var. Kamil Dalkara’nın da artık ayrık otu gibi ortaya çıkmayıp, mevcut adayı desteklemesi, CHP ile barışması, aday Av. Haydar İkizer’i daha şanslı hale getirdi.

Murat Ceyhan’ı anlatmaya gerek yok. Kaliteli, dürüst isim. Daha önce de yazdık, Yumaklıcerit belediye eski başkanı idi. Çok çalışması, çok yol yürümesi lazım. CHP karşısındaki şansını artırabilmesi, seçimi kazanabilmesi için şart.

*

Geldik Göksun’a… Önce ilçe başkanı Mustafa Akgül denildi, konuşuldu. Demek uzatmalarda değiştirildi. Hüseyin Coşkun Aydın’ın yerinde kalması sürpriz sayılmadı. Allah var, başarılı bir yerel yönetici. Deprem sürecini ve krizi başarılı yönetti.

Yeniden Refah Partisi adayı, ilçede ve bölgede ‘kuyumcu Selim’ diye tanınan Selim Cüce’nin de ilçedeki itibarını, tanınırlığını, gönül adamlığını bilmeyen yok.

*

Şimdi gelelim kişisel yorumlarımıza…

Aday tanıtım programı ihtişamlıydı, tam bir gövde gösterisi havasındaydı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Ali İhsan Yavuz’un katılımı toplantıya ilgiyi daha da artırdı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sevgili Fırat Görgel tabi ki mutlu, tabi ki heyecanlı ve tabi ki hazır. Başarılı olup olamayacağını kime sorduysam, ‘İyi ve güçlü bir ekip kurarsa olur, yoksa bugün omuzlarda taşıyanlar yarın karşısında çemkirirler!’ demekten geri kalmadılar.

Amenna! Başarı kadro işi.

Lakin, fakat, binaenaleyh, mamafih, faraza; Bazı ilçeleri kaybedebilirler. İçlerinde tepki toplayan, daha şimdiden kirli çamaşırları ortaya dökülen isimler varken, kazandıracak, güç katacak adaylar yerine sırf aday gösterilmek için, birilerinin canı öyle çekti diye, ‘uzayan dal bizden değil, benden olsun!’ diye,  listeye dahil edilenler, bırakın ilçelerini, kendilerini mi ayağa kaldırır, ihya eder, göreceğiz. 55 gün ve takip eden aylar, seneler çabucak gelip geçecek.

*

Artık isimler de netleştiğine göre, bu saatten sonra seçimi ilçelerinde adaylar mı kazandırır, yoksa para mı? Fasa fiso adayların esamesi okunmazken, paranın geçmişte neler kazandırdığını unutmadık, unutmayacağız! Zira para, karakteri zayıf olan insancıkları şeytanın davasına mürit, şeytana avukat yapar. Örneklerini saydırmayın bana!

Ve. En önemlisi de, bazı ilçelerde seçimi rakibe kaptırır, ilçeyi kaybederlerse, bunun faturası da sayın Kirişçi ve Debgici’ye kesilir.

Bana değil.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol