Müneccim değilim, kâhin hiç değilim. Ama olacakları bilemeyecek, göremeyecek kadar da kör ve aptal da değilim. Asıl mahallem Divanlı-Kümbet, geçmişte çokça Evliya dolmuşlarına binsem de, evliya hiç değilim.

Geçen hafta cumartesi günü AK Parti’nin 4. Büyük Olağanüstü Kongresi gerçekleşirken, ister kabul edin, ister etmeyin, muhalif bir partide bir adaylık için kızılca kıyamet kopup, sandalyeler havada uçuşup, kafalar - gözler yaralanırken, Ankara’da aykırı bir ses çıkmadı, çıkmasını da kimse beklemedi zaten!

Ciddiyet, sadakat, vakar ve parti disiplini vardı.

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan liderlik koltuğunda oturduğu müddetçe, benimle hemen hemen aynı yaşta olan Binali Yıldırım gitmiş, Mahir Ünal geri dönmüş, partililer için hiç fark etmiyor.

Bu arada, bitti, tükendi, siyasi hayatı sona erdi denilen sayın Mahir Ünal küllerinden yeniden doğdu, MKYK’ya seçilerek ‘Ben daha ölmedim, buradayım, hemşehrilerimin hizmetinde, emrindeyim!’ mesajı verdi.

Sevgili Türk İslam Karakoç da… Hoş geldiler, hayırlı olsun!

*

Bir kere, bu öngörü bana ait, büyükşehir belediye başkanı belli. Kim olduğunu biliyorsunuz. Biz de bunu canlı yayında konuşuyoruz zaten! İlçe belediye başkanlarının kaderi, daha doğrusu kimlerin olabileceği büyükşehir belediye başkanı isminin açıklanmasına bağlı. Önümüzdeki ayı bekleyin!

Soracaklar büyükşehir belediye başkan adayına; ‘Falan-feşmekan ilçelerde kimlerle çalışmak istersin!’

Soracaklar ve isim isteyecekler. Bana soracak değiller herhalde.

Kim soracak bunu, sayın Cumhurbaşkanının işi başından aşkın. Kimlerle, hangi biriyle uğraşsın. Bir de burnumuzun dibinde kuzeyde Ukrayna-Rusya güneyde ise İsrail-Filistin savaşı var ki, Ortadoğu şu sıralar kan gölü. Katliam yaşanıyor resmen!

Avrupa da seyrediyor. Silah tüccarları da… Ama avuçlarını ovarak, kis-kis gülerek!

*

Neyse… Meseleye dönelim.

CHP’deki iktidar kavgasına inat, geçen seçimlerde bile bir varlık gösteremediği, hüsrana uğradığı, yüzde 10 barajını bile geçemediği halde, her il-ilçede kendi adaylarını çıkartacağını iddia edip, seçmenin yanında özgüveni kaybeden, istifa edenleri dinleyin neden gittiler, iktidarın değirmenine su taşıyan, ekmeğine yağ süren İyi Parti’nin hiçbir varlık gösteremeyeceği kesin iken, AK Parti iktidar olmanın keyfini çıkartıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sayın Mahir Ünal’ın da adı geçti, olmadı, Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan MKYK’ya alarak, taçlandırdı ve çatıyı güçlendirip iskeleti sağlamlaştırarak herkesin beklediği isim Ahmet Özdemir’e yol vermedi.

Bu, ‘Ahmet Özdemir büyükşehir belediye başkan adayı olacak!’ algısını, duygusunu ve mesajını çağrıştırdı.

Zaten sayın vekilim Özdemir de büyükşehir belediye başkanlığını istiyor.

*

Ben Tayyip Bey’den sonrasına bakmam. AKP’li olmadığım için, (Bendeniz sapına kadar AK Partili’yim ve Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum) aklıma bile getirmem.

4 güçlü isim var AK Parti’de. Belirleyici olan, siyasete damgasını vuran, atayan, belirleyen, seçen…

Tanıştığım, birlikte çay içtiğim (İzmir Fuarında) İzmir Milletvekili Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, gençlik kollarından beri gelip, çıtayı yükselten ve Cumhurbaşkanımızın gözbebeği haline gelen Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin. Gerçekten soyadı gibi şahin birisi.

Hadi buna bir de soyadı gibi yavuz ve tutarlı siyaseti ile sayın Erdoğan’ın gözdesi ve eli-kolu haline gelen Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’u ekleyin, etti mi dört…

Sayın Erdoğan bu muhteşem 4’lüye çok inanıyor, çok güveniyor. Çünkü bu üç isim partinin mutfağından, gençlik kollarından geliyor. Gençlik kollarından yetiştikleri için ekibi, partinin asıl sahibi olarak görüyor Kandemir’i, Şahin’i ve Dağ’ı…

Bu muhteşem dört’lü, sevgili Fırat Görgel’i de çok yakından tanırlar.

*

Geldik mi zurnanın zırt dediği yere… Ne demek istediğimi anladınız siz. Daha fazla söze gerek var mı, bilmiyorum.

Şunu da unutmayın, sayın Efkan Ala, hâlâ ve yine sayın Erdoğan’ın sağında oturuyor, duruyor. Anladınız siz!

Nokta!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol