Her kesimden kabul görebilecek, donanımlı, bu şehri ve ilçeleri dahil, karış-karış gezmiş, sorunlarına vakıf olmuş biri İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanmalı.
Hep sahada olmuş, mümkün ise merkezden birinin olması daha isabetli olur. Merkez ilçe ayrımı yapmıyorum ancak bu şehrin dokusunu, rengini ve kokusunu özümsemiş, teneffüs etmiş bir bayan kardeşimizin bu göreve getirilmesi, yani atanması, siyasetin de belirleneceği günlere yakın süreçte, çıtanın daha da yükselmesini sağlar.
İyi de kim?
Biliyorsunuz, birkaç ay önce, Ayşe Cesur istifa mı etti, ettirildi mi, belli değilken, şimdi bir boşluk doğdu. Gerçi, dolu olsa ne yazar, zira koronalı günlerdi, ramazandı ve bayramdı derken, partiye uğrayan, kapıyı çalan yoktu.
O bakımdan kadın kolları başkanı ha olmuş, ha olmamış, fark edecek bir durum söz konusu değildi.
Sonra, durup dururken, hiçbir geçerli sebep gösterilmezken, üstelik de parti korona öncesi seçim sürecine girmişken, apar topar Ayşe Cesur’un görevinden alınmasına, ya da istifa etmesine kimse bir anlam veremedi. Allah var, başarılıydı, düzgün isimdi.
Neyse, bunlar siyasetin olmazsa olmazı, cilvesi deyip geçiştirelim. Biz sayın Cesur’a geçmiş hizmetleri için teşekkür ediyoruz.
Ama vatandaş meraklı, soruyor işte; Neden kal demediler? Neden istifa etti?
*
Bu soruların cevabını verecek kimse yok? Tamam, partiler kalıcı, kişiler gelip geçici amenna da, bu saatten sonra üstelik de korona sonrası hayat normale döndüğünde, ülke yeniden seçim (partilerin il ve ilçe başkanlıkları yanında kadın kolları, gençlik kolları) sürecine girdiğinde, acaba Kahramanmaraş İl kadın kolları başkanı kim olur?
Hâlihazırda 5-6 başvurunun yapıldığı, birçok isimin de adının geçtiği süreçte, bakalım şans ibresi kimden yana dönecek, şans topu kimin kapısını çalacak?
Ve piyango kime vuracak, büyük ikramiye kime çıkacak!
Hayırlısı diyelim…
*
Bu şehrin kadını.
Şehrimin tarihini, rengini, dokusunu ve kokusunu bilirken, insanlarla rahatlıkla diyalog kurabilecek, üstelik de gönüllere girebilecek, dokunabilecek bir kardeşimizin atamasının yapılması, siyasetin durağanlaştığı, kadın elinin değmesinin artık zaruret haline geldiği şu günlerde, ehliyetli ve liyakatli birinin atanması, partiye de, şehre de fayda sağlayacaktır!
Hal böyle olunca, temennimiz odur ki kadının dilinden anlayan, yola çıktığı arkadaşları ile uyum içinde çalışabilecek, her mahalleye, kıraç yerlere giderken yüksünmeyecek, (sosyetik değil, halk tipi) siyasetin mutfağında yetişmiş, sahada koşuşturmuş her kim ise ona şimdiden hayırlı olsun.
Haa, kulağımıza gelenlere bakılırsa, ki ilçe kadın kolları başkanları potansiyel aday zaten de, bunların dışındaki isimler de değerlendirmeye alınmalı, ikamete, eğitim-öğrenim durumuna, kişisel egolarını tatmin yerine, partiye hizmet edebilecek adaylara, kimselere, yani ehliyet ve liyakate önem verilmeli.
Partinin geleceği adına…





