Ya da alınmalı. Mecburen, mecburiyetten.

Her başarı ödüllendirilmeye müstehak iken, başarısızlıkları da alkışlamanın manası yok. Uzatmanın da. Faturayı kesip, çalışmayanı, başaramayanı, şantaj ve tehdit kokan açıklamalarla dayatma adaylarla halkın karşısına çıkmanın faturasını, ceremesini ben çekecek değilim.

*

31 Mart mahalli seçimlerinde AK Partinin irtifa kaybetmesinin yegane sebebini teşkilatlara da bağlamak haksızlık olur. Faktör, yani etken çok.

Nelerin, kimlerin olduğunu biliyorsunuz.

Başta ekonomi…

Fakat… Her ne kadar kendini siyasetin abisi yerine koyanlar başarısızlığın, kayıpların sebebini basına yüklemeye çalışsa da, ki büyük hadsizlik, aynaya bakmayı niye düşünmediler. Yoksa aynalarla sorunları mı vardı?

Tüm Türkiye sathında coğrafya kırmızıya dönüşürken, Maraş morardı.

*

En başta Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı. Kaç kez ifadeye çalıştık, daha fazla yazıp kabak tadı vermesin diye kısa kesiyorum. Karşılıksız çek kadar kıymeti harbiyesi kalmayan aday için, ısmarlama ve sipariş üzerine kendilerine ihale edilmiş ‘İstifa ederiz haaaa!’ tehdidi işe yaramadı tabi.

Kendisini dev aynasında görenler, haktan ve halktan kopuk, gücü zimmetine geçirdiğini zannedenler, güç zehirlenmesi yaşayanlar, bu yenilginin başrol oyuncusudurlar. Aslında figüran bile değillerdi ya, neyse…

İlçe teşkilatı… Vakit geçmiş değil, hadi şimdi istifanızı verin, perakende olmasın, toptan…

*

Elbistan… Mehmet Bölükbaşı 6 yıllık avukat. 14 Aralık 2023’te İlçe Başkanı olarak atandı. 10 Ocak’ta ise yönetimini oluşturdu. Genç, pırıl pırıl insan. Daha 31 yaşında. Elbistan ilçesinde seçimi kaybetmenin, CHP’ye kaptırmanın bedeli, faturası Bölükbaşı’na kesilmemeli miydi?

Hayır! Abisi varken, kimlerin aklı ile hareket ettiyse kazanamayacak aday ile yola çıkıldıysa, göreve yeni atanmış genç adamın suçu neydi?

Kendisine ağabey tavsiyem, dik durmalı, başkasının değil, kendisinin olmalı. Başkasının adamı olanlar irtifa ve itibar kaybediyorlar. Bilsin diye yazdım!

NOT: Kadın kolları eski başkanı Fazilet hanım. ‘Benim de söyleyeceklerim var!’ demiştin. Numaramı verdim, arayacaktın. Hadi, ara da söyle ne varsa. Bakalım arkanda kim duracak, kim destekleyecek!

*

Türkoğlu… İlçe başkanını tanıyıp tanımamam önemli değil. Seçimi kaybettiklerine göre, aday belirlemede yapılan hata bir tarafa elleriyle, göz göre göre karşı mahalleye kaptırdılar. Fakat hakkını da teslim edelim, YRP adayı da güçlüydü, ki tüm aşiret muhtarları, çiftçiler sevgili Mehmet Karaca’yı destekliyordu. 

*

Göksun… Gerçeği konuşmak gerekirse Göksun denildiğinde akla ilk gelen isimdir (Kuyumcu Selim) Selim Cüce. Ki neredeyse 25 senedir de ziraat odası başkanı. Dokunmadık gönül, sıkmadık el, gitmedik düğün, taziye veya başsağlığı için kapısını çalmadığı hasta evi yoktu.

İnsan biriktirdi yüreğinde. 35 senedir tanırım. Bu seçim zaten onun son şansıydı. Nihayetinde doğru yerde, doğru adreste seçimi kazandıysa, ilçe başkanını ne diye tutuyorlar, anlamış değilim.

Nevzat Pakdil’in ısrarı da işe yaramadı demek.

*

Son morarma Pazarcık… (Ve de Nurhak. İlhami Bozan’a sevgiler buradan!) Gerçi Pazarcık’ta CHP’nin seçimi alacağını bilmeyen yoktu. Davul zurna çala çala geldi Haydar İkizer. Aynı takımın, aynı mahallenin oyuncuları bile karşı mahallede saf tuttu.

Siyasilere aday gösterdiklerinin bile arkasında durmadılar. Kaybın suçlusu olmak istemediler herhalde. İlçe başkanı duruyor mu daha koltuğunda?

Nurhak’ı, Çağlayancerit’i, Ekinözü’nü yazmaya gerek yok. Avuç kadar yerler,  orada bırak başkanı, padişah olsan ne yazar! Bırakın ilçe başkanları devam etsin. Garibanların eti ne budu ne ki? Ağabeyleri istifayı düşünmedikten  sonra, dokunmayın gariplerime!

*

Yenilginin şampiyonu, müsebbibi, sorumlusu olan ilçe teşkilatları, hezimetin sorumluluğunu üzerine alıp ‘özü özüme gidiyorum!’ diyen Meral Akşener kadar da mı yoksunuz? Saçı uzun aklı kısa dersiniz değil mi, ama helal olsun!

Sizler, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu daha neyi bekliyorsunuz şekerim!  

NOT: 31 Mart mahalli seçimlerinde Elbistan belediye başkan aday adayı sayın Şule Boynueğri yazı konuğum.  Bekleyin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol