Bu soruya net, dürüstçe cevap verebilecek babayiğit varsa aranızda, söyleyin telefon açıp fikrini paylaşayım sizinle.

Herkes kaçak güreşiyor bu meselede. İkna odaları fısır fısır. Dobra, açık ve net konuşan, fikrini beyan eden yok! ‘Adayım, ben bu işin ustasıyım, talibim!’ diyen de yok. ‘Verirlerse, varım!’ anlayışı parti geleneğinde varken ve yaygın iken, sayın Fırat Görgel’in koltuğunu doldurabilecek isimler üzerinde iddialar, tartışmalar, yorumlar ve tahminler sürüp gidiyor.

Bakıyorsun, herkes potansiyel il başkanı. Bıraksan, biraz daha ileri gitsen, büyükşehir belediyesine başkan adayı olacaklar.

Kimse çapına, kareköküne, özgül ağırlığına bakmıyor!

*

Daha önce de zikrettim, bu şehirde yerel yönetimler dâhil, siyaseten ne sağlık camiasından birini, ne akademik kariyeri olan birini, ne de hukukçu birini siyasetin s’sine bile sokmayın!

Esnaf olsun! Halkta karşılığı olsun! Cebinde harcayacak üç-beş kuruşu olsun! Zaten baldırı çıplak adamdan siyasetçi de olmaz! 

Para harcamayacak, garibanı doyurmayacak, cebinde akrep taşıyacak adamlar varsa aranızda, sizi şöyle kenara alalım şekerim!

*

Başta Büyükşehir Belediyesi dahil, ilçe belediye başkanlarını belirlerken, halkta karşılığı olması kuşkusuz kaçınılmaza da, geçmişte yediği hurmaları göz önünde bulunduracaksınız! Yoksa başınız dertten, burnunuz pislikten kurtulmaz!

Malum, alışmış kıçta don durmazmış!

*

Şimdi madem konumuz AK Parti İl Başkanlığı, devam edelim; bir kere, hukuk adamı, hakkaniyete, aidiyet duygusuna ve vefaya önem veren Fırat Görgel dürüst adam, iyi niyetli siyasetçi. Bunda herkes hemfikir. Yerelde siyasetin hafızası. Bütün renkleri bir masa üstünde toplayabilecek karaktere, yeteneğe, bilgi ve donanıma sahip.

Ne özgül ağırlığında, ne karekökünde sorun var!

Madem Büyükşehir veya Onikişubat İlçe Başkanlığı için adı geçiyor, partideki görevinden ayrılacak, belki bugün-yarın istifasını verecek, o halde başlıktaki soruyu tekrarlamakta fayda var?

Kim il başkanı olur, kim olmalı? Tabi bu meselede herkesin bir adamı var, bu şehrin adamı yok ama maşallah ve inşallah, herkesin bir adamı var, amma içeride, amma dışarıda.

Seç beğen al dostum!

*

Soruya, yani başlığa tekrar gelecek olursak…

Cevabı zor olsa da, dedim ya, şehrin hafıza yüzü olacak. Yıpranmamış, milletvekilliği adaylığı için aday adayı olmuş, parti ile ilişkisi kesilmiş kim, kimler varsa, ya da bu şehirde hatırı sayılır bir kuyumcu dostumuz!

Esnaf yani. Halkın dilinden anlayacak birisi.

Halkın derdini kendi derdi sayacak birisi. 

Soyadı da olsa Dereli’yi, Dereköy’ü, Derepazarı’nı, Dereboğazı’nı bilen birisi… 

Sadece mahallenin değil, şehrin de gurur abidesi bir muhtar birisi…

Gelene kıpıyı göstermeyecek, ‘çık dışarı!’ diye çemkirmeyecek birisi…

Önce kendisi, çevresi, ailesi ve partisi kadar halk ile barışık birisi.

*

Yazıyı yazarken, büroda, kafesteki ‘saka kuşu’ melül melül gözümün içine bakıyordu. Kalktım, yemini ve suyunu verdim, sevindi.

Şimdi ben sorayım size, kafanızda canlandırdığınız il başkanı kim, ya da kimler?

Üniversite sorusu değil, cevabı basit!

Hadi, bekliyorum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol