banner1483

Esnaf Oda seçimleri bir bir tamamlanıyor ve Başkan Ahmet Kuybu’nun eli her geçen gün güçleniyor, kale burçlarına dikilen zafer bayrakları artıyor, bu da onun yerinin sağlamlaştığının göstergesi oluyor.

Kabul eder veya etmezsiniz, sizin tercihiniz, Ahmet Kuybu kardeşimiz bu şehirde esnafın ağabeyi, babası. O’nun eksiklikleri, hataları yok mu, tabi ki vardır ve olacaktır. Kimse dört dörtlük değil. Lakin insanları hataları ile kabul eder, ya da bir kenara koyarsınız.

Bir işiniz düştü, herhangi bir yerde örneğin, bir siyasetçinin, anlı şanlı bir bürokratın, ya da hatırı sayılır işadamının kartı ya da referansı ile gidin, bir de Ahmet Kuybu’nun selamı ile…

Görün bakın, kimin sözü, nazı, hatırı geçiyor!

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında, en yakınından en uzağına kadar, her yerde adı ve sözü geçen yegâne sivil toplum kuruluş kanaat önderi Ahmet Kuybu’dur.

Seneler önce site içinden, bir apartman dairesinde hizmet veren Esnaf ve Sanatkârlar Odasına, meydana getirdiği devasa BİRLİK SARAYI ile hem Birliğe ivme kazandırdı, hem itibar, hem de kurumsal kimlik.

Selamı bile iş gördürür!

Ki O’nun ricası, kanun hükmünde kararname gibidir ve her yerde geçerlidir.

*

Şunu belirtmek isterim ki, şehrimizde Esnaf Birliğine bağlı 40 Oda var. Sırası ile bu odalar seçimlerini yapıyorlar. Ve şimdiye kadar oda seçimini kazanan başkanların çoğu Başkan Ahmet Kuybu’nun ekibinden. Bu Kuybu’nun elini güçlendiriyor, kalenin burçlarına dikilen bayrağı zirvede dalgalandırıyor.

Bu 40 oda seçimlerini tamamladıklarında, sıra Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği seçimine gelecek. Valla kimse kusura bakmasın, bu zamanda herkes birbirinin adamı.

Güçlü bir insan sayın Kuybu.

*

Yadırgamayın, ki Türkiye’nin her yerinde böyle, herkes birbirinin adamı. Herkes kendi kafasına uyan, kendi gibi düşünen, kendi gibi hareket eden insanlarla yola çıkar, yolculuk eder! Bundan doğal bir şey olamaz.

Bazı arkadaşlar kendi oda seçimini kazanınca, padişah oldum zannetti, dağları ben yarattım diye düşündü, ‘benim arkamda duracak, beni Esnaf Birlik Başkanı seçecek ekibim var!’ düşüncesiyle ham hayal peşinde koşanlar, herhalde Kuybu’ya yakın isimlerin Oda başkanlık seçimlerini kazanması ardından ne düşüneceklerini, ne karar vereceklerini, ne yapacaklarını bilemez hale gelmişlerdir.

*

Gazetecinin kendi kafasına uyan, rahat edebileceğini düşündüğü ve reklam alabileceğini varsaydığı pastanesi, beklentileri olsa da kendi gibi düşünen milletvekili, yola gittiklerinde yolda bırakmayacağı meslektaşı var. Herkes birini, bir yerleri, bir markayı-firmayı bölüşmüş vaziyette. O hale geldik yani.

Neticede herkes birbirinin adamı bu şehirde.

Oda seçimleri bittiğinde, sayın Başkan Ahmet Kuybu, yine güven tazeleyecek, yine Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı seçilecek.

O’nun tek rakibi, yine kendisi.

Adı, selamı yeter!

Not: Uzun seneler Elektrikçiler Odası Başkanlığını yürüten İSMET DÜZKALE’nin bugün vefat ettiğini öğrendim. Camiaya ve ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol