Şu sıralar, özellikle İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları mal varlıkları üzerinden hesaba çekilirken, bazıları açık açık beyanda bulunuyor, bazıları da kaçak güreşerek, dalga geçer gibi, ‘bakarız!’ der gibi ya savsaklıyor, ya pis pis sırıtarak ‘abdestimizden kuşku mu duyuyorsunuz!’ lakaytlığı ile insanların aklı ile alay ediyor.

Yok eğer siz, büyükşehir veya ilçe belediye başkan adayları, partinizin bir önemi yok, isminizin de, her kimseniz, çıkın delikanlı gibi mal varlıklarınızı açıklayın!

Hatta muhtarlar bile!

‘Benim malım mülküm meydanda, saklayacak bir şeyim yok!’ diyorsanız, size helal olsun derim. Ama kaçak güreşir, yan çizercesine mal varlığını açıklamaktan imtina edersen, kafamın içinden geçen ‘acaba…’ların sayısını artırabilir, bırak seni, kıldığın namazdan, tuttuğun oruçtan bile kuşku duyarım!

*

Aslında bu çağrıya ilişkin yazı 10 gün önce yazılmıştı. Bekledim nedense. Baktım, sevgili meslektaşım Mustafa Alyaz benden önce davranmış, (ne de olsa genç adam) çorbada benim de tuzum bulunsun istedim ama sevgili Alyaz’ın yorumunu da paylaşmadan geçemeyeceğim;

Buyurun!

*

Demokrasinin temel taşlarından biri olan şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda, önümüzdeki yerel seçimlerde Kahramanmaraş'ın geleceğini şekillendirecek olan belediye başkan adaylarının mal varlıklarını açıklama çağrısında bulunuyoruz.

Halkımızın, sandık başına giderken daha bilinçli ve sağlam bir şekilde tercih yapabilmesi için adayların sahip oldukları mal varlıklarının kamuoyuyla paylaşılması son derece önemlidir. Bu sayede, adayların geçmişlerini, finansal durumlarını ve potansiyel çıkar çatışmalarını daha iyi değerlendirme fırsatı bulabiliriz.

Şeffaflık ve dürüstlük, yöneticilerimizin en önemli özelliklerinden biri olmalıdır. Bu nedenle, tüm belediye başkan adaylarını, kamuoyunun isteği doğrultusunda mal varlıklarını açıklamaya ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya çağırıyoruz.

Kahramanmaraş'ın geleceğine yön verecek olan bu seçim sürecinde, adaylar arasında yapacağımız seçimlerin en sağlam temellere dayanması için bu çağrımızın dikkate alınacağını umuyoruz.

*

Teşekkürler sevgili Mustafa Alyaz kardeşim.

Hadi kıymetli başkan adayları, açıklayın siz de rahatlayın, vatandaş da ıpırahat olsun!

Yalnız, düğünümden kalan altınları sattım da aldım demeyin, babamdan miras kaldı riyakarlığı ile bizi kandırmayın! Salak ve aptal yerine de koymayın!

Şeffaf olun, delikanlı olun, ciğerimi yiyin! Hadi koçlarım, hadi aslanlarım, hadi şekerlerim, hadi işte!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol