Tanışıklığımız neredeyse 25 yıl öncesine kadar uzanır. İnşaat mühendisi, müteahhitlik yaptığı senelerdi. Sonra, kentin batıya açılan penceresi diye nitelendirdiğimiz görsel yayınımız Aksu Tv’yi hayata geçirdi ve hayatımız renklendi.

Aslen Elbistan’lı ve 40 yıllık inşaat mühendisi olan Abdullah Yener dostumuz, şimdi Mart 2024’te yapılacak mahalli seçimler için siyasete, daha açık ifade ile hizmet odaklı belediyecilik anlayışı için belediye başkan aday adaylığına soyundu.

Tabi Elbistan’a.

Kuşkusuz bütün aday adaylarının, hadi aday gösterildiler diyelim, hepsinin de niyeti halis. Hepsi de tuz-ekmek dedikleri, memleket bildikleri topraklara hizmet etmek için gayret gösteriyor.  

Abdullah Yener de bunlardan biri.

Her insan gibi, sevgili Abdullah Yener’in de doğup büyüdüğü, ekmeğini yiyip havasını soluduğu memleketine vefa borcu var ki, o da bu borcun farkında, tuttu hizmet için, depremde zarar gören ilçesini ihya ve inşa için yeteneğine güvenerek aday adaylığını açıkladı.

*

İstanbul Teknik Üniversite mezunu. Yani İTÜ’lü. Kariyeri olan, vasıflı bir okuldan mezun. Ki bu zamanda İTÜ’lü olmak bir ayrıcalık.

Bana gönderilen özgeçmişine baktım, maşallah yok, yok… Kahramanmaraş merkez dahil, ilçeleri olduğu kadar Türkiye’nin bir çok kentinde inşaat-konut yapmış, insanları ev’lendirmiş, en önemlisi de memleketi, doğup büyüdüğü topraklar olan Elbistan’a özel hizmetlerde bulunmuş.

Nedir bunlar diye soracak olursanız, söyleyeyim:

Elbistan Alaaddin Sabiha Yener Sağlık Ocağı.

Elbistan Devlet Hastanesi Alaaddin Sabiha Yener adına acil ek bina inşaatı.

*

Bunlarla bitti mi, tabi ki hayır! Teknik çalışmaları, hizmetleri, projeleri kadar sosyal faaliyetlerden de geri kalmamış.

Elbistanlılar Dernek Başkanlığı yapmış uzun süre.

Elbistan ANESTDER temsilciliğinde bulunmuş.

Elbistan Gençlik Derneği Bakanlığını yürütmüş.

Ve… Bugün şehrimizin batıya açılan penceresi, gurur kaynağımız AKSU Televizyonu Kültür ve Yayın Danışmanlığını yapıyor.

*

Şimdi… Elbistan depremde ciddi yara aldı. Hayatını kaybedenler oldu. İnsanlar hatıralarını, birikimlerini, hayallerini enkaz altında bıraktı. Acılar taze.

Fakat şehrin süratle ayağa kalkması, hayatın normale dönmesi, enkazların kaldırılması, yeniden yapılanması için vakit yok. Bir şekilde hayat devam ederken, bu büyük ilçemizi, il olmayı hak eden potansiyel yaşam alanı Elbistan’ı depremden sonra ayağa ancak Abdullah Yener gibi 40 yıllık tecrübesi olan bir inşaat mühendisi ayağa kaldırır diyoruz.

Tercih çok sevgili Elbistan halkının ve MERKEZ’in.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol