banner1483

Düne, yaklaşık 1,5 yıla kadar okuduğum, takip ettiğim gazetenin yazarı idi. Sonra baktım, güzergâhı değiştirince, ben de değiştim, hem gazeteyi, hem de Abdulkadir Selvi’yi okumayı bıraktım.

Tabi her gazetenin, yazarının kendine özgü güzergâhı, yayın politikası var. Bunun ekonomik, sosyal, çıkara dayalı nedenleri vardır ve normal karşılarım. Ve bu tutuma saygı duyarım, ama sevmek, sürekli okumak zorunda da değilim, biline…

Yazının başlığına gelince. Evet, Abdulkadir Selvi geç kalmış. Neyde derseniz, izah edeyim!

*

Mecliste fire vermeden katılan, zaman mefhumu gözetmeksizin mecliste her daim yerini alan ve devamlılık konusunda rahmetli milletvekilimiz İmran Kılıç’a nazire yaparcasına, rahmetlinin rekorunu egale etmek istercesine katılımda eksiklik göstermeyen AK Parti milletvekilimiz, yerel siyasetin hafızası diye adlandırdığım sayın Ahmet Özdemir’e övgüler yağdırmış.

Kusura bakmasın da, biz bunu senelerdir yazıyoruz, söylüyor, konuşuyor ve tartışıyoruz. Yeni değil ki bu.

Geç kalmış demem ondan!

*

Bir kere, sevgili Özdemir, bu şehirde değil sadece, Ankara siyasetinde ve Genel Merkez nezdinde de olmazsa olmazı.

Peki, eksiklikleri yok mu, elbette var!

Tek tabanca, yalnız geziyor!

Vatandaşlardan duyuyorum, telefonlara çıkmıyor!

Mesele ne olursa olsun, herkese yeşil ışık yakıyor, göz kırpıyor, eyvallah diyor, tamam diyor, yes diyor, okey diyor, ‘o iş bende, merak etme!’ diyor, arkası gelmeyince vatandaşın kanaati, algısı ve yorumları yer değiştiriyor.

Söz verdiyse, tutması gerek. Abdulkadir Selvi’nin bundan haberi var mı, tabi ki yok!

Olsa, farklı yazardı. Meclise aralıksız, firesiz devam etmesi şehrimin insanını çok da ilgilendirmiyor. O kendi işi, kendi sorumluluğu, kendi parti geleneği. Vatandaş, gönüllere dokunulmasını bekliyor, verilen sözlerin tutulmasını arzu ediyor, telefonlara çıkıldığında, ‘Buyurun, bir emriniz mi vardı?’ denilmesini istiyor. Yoksa, sayın Özdemir’in meclisteki devamsızlığı kimsenin umurunda değil.

Ama hareketi, partiye ve devaya sadakati saygı duyulacak, takdir edilecek bir davranış!

*

Tekrar başa dönecek olursam, sayın Özdemir bu şehir için, AK Parti cenahı için önemli bir isim. Ki, yine iddia ediyorum, gelecek ondan çok söz edecek. Hele bir seçim sathı mailine girilsin, görürsünüz!

İnatla, ısrarla ve samimiyetle yazıyorum, Özdemir vekilim yerel siyasetin hafızası.

Kentin sorunlarını, projelerini takip ediyor, ilgili bakanlıklarla görüşüp, nihayetlenmesi, neticelenmesi için çaba sarf ediyor, tabi ki yoruluyor!

Diyeceksiniz ki, ‘o kadar maaşı ben alayım, yorulmaya razıyım!’

Yok işte, kazın ayağı öyle değil.

Siyaset başka, düşünmek başka.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol