banner1483

Karı koca evlenmişler, 3 ay sonra bebekleri dünyaya gelmiş. Adam işkillenmiş durumdan, karısına; ‘Hanım bu nasıl iş, biz evleneli 3 ay oldu, sen doğum yaptın, ben bu işten bir şey anlamadım!’ deyince kadın gayet pişkin; ‘Be adam bunda anlaşılmayacak ne var, biz evleneli 3 ay oldu mu, oldu. 3 ay da sen beni alalı oldu, etti mi 6 ay, eee, 3 ay da ben sana geleli, etti 9 ay. Yani şunun şurasında 15 günü mü başıma kakıyorsun!’ demiş.

Takvim olarak 14 Mayıs 2023 işaret ediliyor ya, kaldı mı 9 ay. Ne yani, siz de 15 günü mü başıma kakıyorsunuz?

Aşk olsun!

*

Meseleyi seçime ve seçim sonuçlarına getirip, ‘Seçimlerde ne olur? Maraş AK Parti’de kaç milletvekili çıkartır, Meclise kimler gider, büyükşehir belediye başkanı kalır mı, değişir mi? Muhalefet partilerden çıkacak milletvekili sayısı ne kadar olur, hükümet kalır mı, devam eder mi?’ şeklindeki benim gibi ticaret lisesini zar zor bitiren adama soruyorlar bu soruyu.

Çocuğun oğlan mı, kız mı olacağını merak ediyorsunuz da, annenin sağlık durumunu merak ettiğiniz yok! Ayrıca doğum için işinin ehli ebe bulunabilecek mi, sonra bebek normal doğumla mı dünyaya gelecek, yoksa sezaryen ile mi?

9 ay 15 günü sabırla bekledik, iple çektik de, ya çocuk ölü doğarsa!

Ya doğum sırasında anneyi kaybedersek!

Ailenin, bebek bekleyen ruh halini, moral ve motivasyonunu düşünüyor musunuz?

*

Tabi sorunun bir ucu siyasete dayanıyor, yani buram buram siyaset kokuyor iken, kutuplaşma sonrası herkes uzayan dal bizden olsun derdinde, hesabında.

Herkes makam, mevki, koltuk peşinde. Yemin olsun şehrini, memleketini düşünen yok! Selamet, huzur, istikrar, kalkınma, refah düzeyi yüksek bir toplum arzu ediyor iken,  bırakın oğlanı kızı da, bebek sağlıklı dünyaya gelsin, anne de sıkıntı çekmesin, Allah ne verdiyse, verecekse hayırlısını versin, aile mutlu olsun!

Adalet gelsin, barış gelsin. Sevgi ve saygı egemen kılınsın!

*

Seçimler bir şekilde yapılır, X veya Z partisi iktidar olur. Ama önce doğacak çocuk sağlıklı olsun! Aileye, ülkeye hayırlı evlatlar yetişsin!

Daha ne yazmamı istiyorsunuz, anlaşamadık, meramımı anlatamadım mı yoksa?

Son sözüm, Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol