8 senelik Eczacı Odası Başkanlığı döneminde başarıdan başarıya koşan, kimsesizlerin kimsesi olan, Ecz. Dr. Bahtiyar Murat Aras, şu sıralar neredeyse Türkiye’yi karış karış geziyor.

Meslektaşlarıyla buluşuyor, dertleriyle hemhal oluyor, varsa sorunları çözüm odaklı fikirlerini paylaşıyor, sadece iyi günlerinde değil, acı, felaket ve sıkıntılı günlerinde bile onları yalnız bırakmayarak, acılarına, sevinçlerine ortak oluyor.

Sevinçlerin paylaşıldıkça çoğalacağını, artacağını, acıların ise paylaşıldıkça azalacağını biliyor.

*

8 senelik Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanlığı sürecinde kaderine yazılan hep acılar, sıkıntılar, dertler oldu. Başkan oldu, pandemi herkesin olduğu gibi sayın Murat Aras’ın da yakasını bırakmadı, kapısı önünden gitmedi, eşiklikte bekledi.

O da ayrım yapmadı insanlar arasında. Herkesin dili, dini, mezhebi, meşrebi kendine dedi, kadın erkek, yaşlı genç, çocuk-ergen demedi, kimsesizlerin kimsesi oldu.

Çocuklara mama ve çocuk bezi dağıttı Çadırkent’te. İlaç dağıttı bedava.

*

Ekonomik kriz herkesi vurdu akabinde. Ekonomik krizden nasibini almayan yokken, bu kez yaşanan yüzyılın felaketi, 6 Şubat depreminde yine vatandaşın yanında yer aldı.

Kadın doğum ve çocuk hastanesi altındaki alana kurduğu devasa çadırda tüm ilaçları, bilabedel (bedelsiz) halkın emrine amade kıldı.

Depremde kardeşini kaybettiği halde, önce halkım dedi, insanların dertleriyle dertlendi, enkaz altında kalan hatıraları, birikimleri, hayalleri bir tarafa bıraktı, insanların yardımına koştu.

Önce ‘can’ dedi.

İlaç yetersizliği vardı zaten. Murat Aras, olmayan ilaçları temin etti. Etti şundan, Türkiye Eczacılar Birliği ve ülkedeki meslektaşlarıyla çok mükemmel bir diyalog ağı kurmuştu. Kendi acısını unuttu, milletin acılarına ortak oldu.

*

Depremin üzerinden 9 ay geçti, acılar taze mi taze, enkazlar yerli yerinde duruyor mu daha, duruyor. Ama şehirde bir toparlanma var mı, var. Hayat normale dönüyor mu, dönüyor. Hayat devam ediyor mu, hem de bütün hızıyla.

Sosyal sorumluluklarının bilincinde olan Murat Aras, siyaseten de popüler bir isim. Her parti onu kendi kadrosunda görmek ister.

Bu bağlamda, bazı partiler, onu her yere layık görür, kapısını çalar, başkanlık teklif ederler. Çünkü siyaseten de olsa ticaretinde sabıkası olmayan isim Murat Aras. Sicili kalbi kadar temiz, berrak.

Şimdilik elinin tersi ile geri çeviriyor teklifleri, değerlendiriyor nazikçe. Hangi partiden diye sormayın, önemli değil. Zuhur ederse, şartlar olgunlaşırsa o da düşünür, kararını verir, zaten sizin de haberiniz olur.

*

Dediğim ya, bu ayın 19’unda Türkiye Eczacılar Birliği seçime gidiyor. Sayın Aras’ın niyeti, Birlik yönetiminde, yani A kadroda görev almak. Bunun için kulis çalışmalarını sürdürüyor, eczacıların, mesleğin bugünü ve yarını ile alakalı verimli görüşmeler, çalışmalar içinde duruyor. Şunu diyor; “Tabanımızın gücü doğru kanalize edildiğinde tüm problemlerimizi çözmeye yeter, eczacı olmakla gurur duyuyoruz!”

Kahramanmaraş’taki meslektaşları ve halk ta kendisi ile gurur duyuyor tüm samimiyeti ile.

Evet uzak, yakın demiyor. Ülkeyi karış karış gezerken zaten var olan karizmasına, dürüstlüğüne, güvenirliliğine artılar sağlıyor, insanların gönlünde taht kuruyor. Kendisi de yüreğinde insan biriktirdiği için, insanlığa yapılan en büyük hizmetin, yardımın yardımlaşma, dayanışma olduğu ruhunu bütün benliği ile yansıtmaya çalışıyor.

Ne diyelim, bahtı ve yolu açık olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol