banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU SARIYERDE KALDI GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

NAZLI CEYLAN BALDUK KURTUL’UN KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Kadınların ülke ekonomilerine, aile bütçelerine ve sosyal yaşama katkılarının her geçen gün daha da arttığına vurgu yapan Kurtul;Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Newyork’lu kadınlara borçluyuz bu önemli günde farkındalık yaratılmasını! Eşit işe eşit ücret diye haykırmasalardı, haklarını kazanmak için her şeyi göze almasalardı bugün Amerika’da çalışan kadın oranı % 78, son 30 yılda kadınların başlattığı iş sayısı erkeklerinkinin 2 katı olmazdı” dedi.

Kadınların haklarının verilmesinin dinen de önemli olduğuna vurgu yapan
Nazlı Ceylan Balduk Kurtul; ”Başta peygamberimiz Hz.Muhammed’in kadın eşitliğini veda hutbesinde vurgulaması, kadınına kızına her türlü hakkı sağlaması, sonrasında önderimiz Atatürk’ün kadınlara erkeklerle eşit hakları sağlayacak kanunları oluşturması, bizlerin bugüne gelmesini sağladı. Bunlardan güç alarak, Kadınlarımızın çalışma hayatına katılım rakamlarının artması, siyaseten güçlenmesi, seslerini duyurabilmesi,ezilmeden haklarını savunabilmesi, fiziki ve manevi şiddete maruz kalmadığı günleri görmemiz ümidiyle, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol