Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

KENDİ BELEDİYESİNİ VE BAŞKANINI ŞİKAYET ETTİ

Ekinözü İlçe Belediyesi'nde zabıta olarak çalışan Ahmet Yardımcı (33) şahit olduğu tüm yolsuzluk ve usulsüzlükleri savcılığa şikayet etti. Mobbinge maruz kaldığını, AKP'li başkan tarafından küfür ve hakarete uğradığını savunan Ahmet Yardımcı, “Görev yapmam engelleniyor. Soruşturmanın selameti için başkan görevden alınmalı” dedi.

Zabıta Yardımcı'nın 10 Eylül'de Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadedeki suçlamalar şöyle:

AKP'Lİ BAŞKANA MAAŞ:

Ekinözü AKP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Kalmış, Belediyede çalışıyor gibi gösterilmiş ve 8 ay boyunca maaş ödenmiştir. Ödeme Ekinözü Belediyesi limited şirketi aracılığıyla yapılmıştır. Ben bunu tespit edip Belediye Başkanı'na ilettikten sonra ilişiğini kesmek zorunda kaldılar. Ödeme yapıldığına dair belgeler Ziraat Bankası şubesindedir.

YEĞEN ŞOFÖR OLDU:

 Başkan'ın makam şoförü yeğeni Mehmet Acar isimli kişidir. Sözleşmeli olarak Başkan Bilal Eker tarafından işe alınmıştır. Usulsüz bir şekilde yol harcırah ödemesi yapılmaktadır. Sözleşmeli personel olduğu için yolluk ödemesi yapılması kanuna aykırıdır.

MESAİ ALIYORLAR:

Zabıta memurları Geylani Kaplan ve Dursun Taşdemir, fiilen bu görevi yapmamaktadır. Kaplan, Yazı İşleri Müdür Vekili, Taşdemir ise İmar İşleri Müdür Vekilidir. 7 yıldır mesai ücreti almaktadırlar.

BAŞKANA İPHONE:

İbraz edilen bir faturada 12 bin liraya 12 adet tablet alındığını gördüm. Şirket yetkilileri ile görüştüm. Bana tablet alınmadığını bir adet cep telefonu alındığını söylediler. Bu telefon başkanın şahsına alındı.

ÇİT ALIMI USULSÜZLÜĞÜ:

Belediyenin işletmiş olduğu düğünün salonun etrafını örmek için panel çit alımı yapıldı. Araştırma neticesinde Kaplan yapı 48 bin 899, Sevinç Ticaret 52 bin 575, Ataksan Hırdavat 54 bin 835 bin fiyat teklifi verdi. Belediye, Emin Demir isimli bir kişiden panel çitleri 139 bin 900 liraya aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol