banner1482

Yüce Allah´ın imandan sonra insanlara verdiği en büyük ve en değerli nimetlerden birisi de sağlıktır. Sağlık olmadan hayatta hiçbir şey olmaz. Çünkü sağlıksız hayatın ne tadı ve ne de bir anlamı vardır. İnsan; hayatını sağlık, afiyet ve mutluluk içerisinde sürdürdüğü müddetçe neşeli, mutlu, huzurlu ve verimlidir. Bu sayede insan hayatın tadı ve güzelliğine; ahiret âlemindeki tüm saadetlerin kazanılmasına ulaşır. Sağlığı, huzuru ve mutluluğu yerinde olmayan bir Müslüman´ın, ne kendisine, ne ailesine ve ne de içinde yaşadığı topluma bir faydası olamaz.

*

Şu sıralar korona denen virüsle yatıp kalkıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinde artık tahammül sıfır noktasına erişmiş iken, hükümetimizin aldığı radikal kararlar sebebiyle bu tehlike inşallah atlatılacak.

Acısı büyük mü olur, küçük mü, onu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Önümüz Ramazan. Mübarek aya giriyoruz. Oruç tutacağız, teravih kılacağız. Ama Diyanetin kararı gereği herhalde teravih namazlarından da mahrum kalacağız gibi. Ne yapalım, herkes gibi biz de önce sağlık diyoruz.

Her zorluğun bir kolaylığı, her yokuşun bir inişi olduğu gibi, yaşlılıktan başka her derdin de bir devası vardır. Yüce Allah, şifası olmayan bir hastalık yaratmamıştır. Peygamberimiz;  "Allah, şifası olmayan hiçbir hastalık yaratmamıştır. İhtiyarlık hariç her hastalığın bir çaresi ve ilacı vardır." diye buyurmaktadır. Bu nedenledir ki. İslam dinî, insan sağlığına çok önem vermiştir. Kur´an’da  ve Peygamberimizin sahih sünnetinde hayatın ve sağlığın Cenab-ı Hakk´ın en büyük emanet ve nimeti olduğu belirtilerek bunların korunması emredilmiştir.

*

Bilgi çağının tüm nimetlerini paylaştığımız şu zamanda modern dünyanın teknik buluşları, sanayileşme, büyük kalabalıkların bir arada yaşama zorunluluğu, iletişimin zirveye ulaştığı çağımızda insanlara bir takım kolaylıklar sağladığı gibi rahatsız eden bir takım hastalıkları da beraberinde getirmiştir. Stres, gürültü, çevre kirliliği, hastalıklı ve zararlı besin maddeleri ve buna benzer diğer zararlı maddeler gibi...

Sağlığımızı korumanın iki yönü vardır. Birincisi tedbir ikincisi tedavidir. Bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak, her türlü temizlik kurallarına azami şekilde dikkat etmek; her vesileyle ellerimizi sabunla yıkamak, dengeli beslenmek, gıdasız kalmamak, her türlü mikroplu içecek ve yiyeceklerden uzak durmak ve mutlaka bu hususta hekimin tavsiyelerine uymak tedbirdir. Her türlü tedbire ve korunmalara rağmen hastalık gelirse, şifa aramak ve bulmak için gereğini yapmak da tedavidir. Bu hususta Sevgili Peygamberimiz; "Ey Allah´ın kulları tedavi olunuz. Zira Allah, ihtiyarlıktan başka dermansız bir hastalık vermemiştir” Yüce Allah ise Kur´anda "Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayınız" diye buyurmaktadır.

*

AKDO olarak sadece ekmek, simit ve pasta servisimiz varken, dileğimiz şu yasakların bir an önce kalkmasını herkes gibi biz de dört gözle bekliyoruz.

Bu arada sayın müşterilerimize bir müjde vermek istiyorum, AKDO Esentepe Şubemiz yeni yüzüyle inşallah yakında sizlerle olacak. Yani müşteri kabul servis alanlarımızı yeniledik, sizlerin zevkine ve rahatına göre dizayn ettik.  Dedim ya, şu illeti bir atlatalım, sizlere hizmet bizim asli görevimiz.

Biz insanoğlu, hayat mücadelesinde başarılı olmak istiyorsak sağlıklı olmak ve sağlıklı yaşamak mecburiyetindeyiz. Dünyada huzurlu ve mutlu olabilmek, başkalarına muhtaç olmadan yaşayabilmek, ahirette de hesabı kolay verebilmek için sağlığımıza son derece dikkat etmeliyiz.

Dileriz şu evde kal ve sokağa çıkma yasakları tez zamanda nihayete erer. Bu meselede insanlarda bir bıkkınlık seziyorum. Ama bireysel sağlığımız kadar aile efradının ve toplumun sağlığı için hep birlikte bunlara katlanmak zorundayız.

Mecburen, mecburiyetten.

Sağlığın temeli olan temiz hayatta başkalarına örnek olalım. Sağlığın korunmasına, temizliğin yayılmasına katkıda bulunalım. Hep birlikte Yüce Allah´ın bize verdiği en kıymetli nimetlerden biri olan beden ve ruh sağlığımızı koruyarak huzurlu bir hayat yaşayalım. Sağlıklı olalım ve sağlıklı nesiller yetiştirelim ki hem bu günümüz hem de yarınlarımız güzel olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol