Dubai’den Çin’e, kadim şehrimizin lezzet elçisi olmaya, dondurmanın hakkını vermeye çalışan Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak, artık bahara merhaba demeye hazırlanırken, bizim boş duracak, oturacak zamanımız yok.

Hem imaret, hem ticaret ilkesinden hareket ederek, hem işlerimizi takip ediyor, bir yandan da dostları ziyaret ederek istişarelerle, piyasayı konuşuyor, ileriye dönük düşünceleri  paylaşıyoruz.

Biz aile olarak büyümeyi hedefliyoruz. Biz her ne kadar dostlarımıza, basın camiasına, müşterilerimizi kapılarımızı sonuna kadar açıyor isek, bizdeki yatırım heyecanını ve hevesini gören vilayetler deki bürokratlar, iş adamları kapılarını açıp, “Gelin, yatırım yapın, size tüm imkânları seferber edelim!” teklifinde bulunurken, tabi istikrarı, günümüz ekonomi piyasasını da gözardı etmiyoruz. Adımlarımızı temkinli atmak, bizim dille tehennili hareket etmek zorundayız.

Bu zamanda yatırım yapmak kolay değil. Ateşten gömlek giymek gibi bir şey. Biz sektörümüz için, şehrimizi için, ülkemizin kalkınması için ateşten gömleği giymeye hazırız zaten.

*

Geçen hafta yaklaşık bir hafta süren doğu ve güneydoğu illeri ziyaretimde hem bürokratlarımızı ziyaret ettim, hem de birlikte çalıştığımız firmaları…

Şehrimizin, sizlerin selamını iletirken, onların da sıcak selamlarını, muhabbetlerini getirdim size.  Emniyet camiasının saygın ismi, hemşehrimiz Batman İl Emniyet Müdürü sayın Köroğlu Kıraç’ı ziyaretimde gözlerindeki hemşehri ışıltısını anlatamazdım.

7.7.021 tarihinden bu yana Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü yapan sayın Dr. Hüseyin Aşkın’ı ziyaret edip başarı dileklerimizi sunduk.

Biz tabi sadece bürokratları ziyaret etmekle kalmadık, yatırımda çeşitliliğin öncüsü olma noktasında, dondurma sektöründe de çok kullanılan plastik ambalaj tesisi kurma niyetimize zemin aradık. Mardin ilçesi Kızıltepe Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin dönümlük bir alanı şirketimize kattık. Bu yatırımımız şu an proje aşamasında. En kısa zamanda hayata geçirmek için can atıyoruz.

Kızıltepe OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Nasır Duyar’a gösterdiği teveccüh ve kolaylıklar için teşekkür etmeyi görev saydım.

*                                 

Alpedo Kervanı tanıyan ve yatırım için davet batı illeri de vardı. Dünyanın dört bir yanında olduğu kadar, ülkemizde doğudan batıya uzanan çizgide varlığını hissettiren, ürün ve hizmet kalitesi ile her geçen gün güçlenen, büyüyen ailemiz, şimdi de Kütahya’da bir başka yatırıma hazırlanıyor.

Bu vesileyle Kütahya’ya gittim. Kütahya Valisi sayın Ali Çelik'i ziyaretimde yatırımdan söz ettim. Her türlü yatırım desteği vereceklerini söylediler. Teşekkür ediyorum.

Dedim ya firmamıza, şehrimize her yerde teveccüh var ve bu teveccüh her geçen gün artıyor. Bu bağlamda Kütahya Organize Sanayi Bölgesi yatırım yapmamız için bize 115 dönüm yer ayırdı.

Ve yatırım hamlemiz Ege’de, Kütahya’da geniş yankı uyandırdı, yer buldu. Öyle ki 11 gazete bizi manşete taşıdı haberleriyle.

*

Türkiye genelinde 20 bölge müdürlüğüne sahip kervan@alpedo yeni yatırım hamleleri ve ileride hayata geçecek projeleri ile istikrarlı şekilde büyümesini sürdürürken, dondurmanın başkentinde başka firmaların coğrafi işareti alınmasına rağmen ‘Maraş usulü’ adı altında dondurma üretmeleri beni ve sektördeki diğer meslektaşlarımı rahatsız ettiğine eminim!                                                      

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol