Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

DELİKTAŞ PTT 1. LİG GOL KRALI OLDU
 PTT 1. Lig’de, 2012-2013 sezonunda 9 hafta sonunda atılan gollerin yüzde 73’ünü yerli, yüzde 27’sini yabancı futbolcular kaydetti. Ligde Adana Demirsporlu Gökhan Kaba, Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Serdar Deliktaş ve Çaykur Rizesporlu Uche Kalu 6’şar golle gol krallığı yarışında önde bulunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor`da takımın yıldızı olan 1986 Elazığ doğumlu ve doğduğu günden bu yana Kahramanmaraş’ta yaşayan Serdar Deliktaş, bir anlamda tüm spor kamuoyunun dikkatini üzerine çekti. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sezonda başarılı performansı ile dikkat çeken Serdar Deliktaş, Bank Asya 1. Liginin de şu anda gol kralı. Attığı gollerle takımını sırtlayan genç futbolcu gelecek için umut vermeye devam ediyor.

Sezonun 9 haftasında atılan gollerden 7’sini futbolcular kendi kalelerine atarken, 195 golün altında 105 futbolcunun imzası bulunuyor.

Kendi kalesine atılan goller hariç, takımların kadrolarında bulunan yerli futbolcuların 84’ü, yabancı futbolcuların da 21’i en bir kez gol sevinci yaşadı.

En golcü takımlar, 17’şer golle Kayseri Erciyesspor ve Adana Demirspor, 16 golle Çaykur Rizespor, 14 golle Bucaspor, 13’er golle Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor oldu.

En az gol atan takım, 1’inci ve 4’üncü haftalarda birer kez olmak üzere 9 haftada 2 kez rakip ağları havalandırabilen Göztepe olurken, İzmir’in sarı-kırmızılı ekibini 7’şer golle Kartalspor ve MKE Ankaragücü, 9 golle Şanlıurfaspor takip etti.

En az gol yiyen takımlar 6’şar golle Çaykur Rizespor, 1461 Trabzon ve Manisaspor, en fazla gol yiyen takımlar ise 21 golle TKİ Tavşanlı Linyitspor, 19 golle MKE Ankaragücü olarak sıralandı.

En fazla gol atılan hafta, 36 golle 9’uncu hafta olurken, 4’üncü haftada 29, 7’nci haftada 8 maçta 26, 6’ncı haftada 24, 5’inci haftada 23, ilk haftada 18, 2’nci haftada 17, 3’üncü haftada 15, filelerin en az havalandığı 8’inci haftada 14 gol atıldı.

9 haftada kaydedilen kendi kalesine hariç 195 golün 142’si (yüzde 73) yerli, 53’ü (yüzde 27) yabancı futbolculardan geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor`da takımın yıldızı olan Deliktaş; Futbol’a 2000 yılında Kahramanmaraşspor’un Amatör futbol takımında başladı ve amatör takımdan Alt yapıya kadar yükseldi. 2005 yılında Kahramanmaraşspor’da profesyonel olan genç yıldız 2006-2007 futbol sezonunda Kahramanmaraşspor’dan Gaskispor’a transfer oldu. Gaskispor’da 2 sezon futbol oynadıktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a transfer olan Serdar Deliktaş burada takımın göz bebeği haline geldi. Genç golcüsü Serdar Deliktaş, attığı goller kadar hırslı, istekli ve arzulu görüntüsüyle gönüllerde taht kurdu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol