banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ASKF SEÇİMİ YARGIYA TAŞINDI

İllerde amatör futbol başta olmak üzere amatör branşların tüm dallarını bir arada toplayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun da 20 Mart Cumartesi günü olağan kongre gerçekleştirilecek. Yapılacak olan kongrede mevcut başkan Ergün Önal aday olmazken, Ekrem Karaoğlan ve Eftal Karaçalı başkanlık için yarışacak. Bu kapsamda başkan adaylarından Eftal Karaçalı, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek kongre sürecini değerlendirdi. ASKF’nin görevinin her kulübe eşit mesafede yaklaşarak bu birimi idare etmek olduğunu söyleyen Karaçalı, “Ancak görüyoruz ki kendilerine oy vermeyen ve kendilerinden olmayan tüm kulüplerin üyeliklerini siliyorlar” dedi. ASKF mevcut yönetiminin  2019 yılı aidatlarının yatırılmadığı gerekçesi ile isimlerinin silindiğine ilişkin de konuşan Karaçalı, 2019 aidatlarının büyükşehir belediyesi tarafından ödendiğini belirterek, seçimin sabote edildiğini söyledi.

“BUNLARIN BİZ TAMAMINI YARGIYA TAŞIDIK”

Eftal Karaçalı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Geçen dönem adaydık, yine adaylığımız için müracaatımızı yaptık. Fakat bu seçimde geçen sene bize destek veren 13 tane üye kulüplerimiz silindi. Yerine 18 tane kulüpten bazıları tescili olmadığını düşündüğümüz bir tanesi de benim kulübüm olmak kaydı ile üye kaydı yapıldı. Organize Sanayi Kulübü benim kulübüm, tüzüğe aykırı bir şekilde üye kaydı yapıldı. Bunların biz tamamını yargıya taşıdık. Ayrıca tüzüğün genel kurul maddesindeki fırkasına göre Genel kurulda oy kullanacak delege listesinin 15 gün önce yayınlanması lazım. Ama sadece kulüp listelerini yayınladılar delege listesini yayınlamadılar. Dolayısıyla biz yönetim listesi bildiremedik. 20 Mart’ta olacak seçim için delege listesini 19 Mart akşam mesai bitimine kadar istediler. Bizim seçime girmemiz tamamen engelleniyor. Seçim sabote ediliyor. Biz müracatımızı yaptık ancak yönetim listemizi veremediğimiz için Genel Kurula gideceğiz. Genel Kurulda itirazlarımızı yapacağız ve hukuki süreci başlatmış olacağız.

“KENDİLERİNE OY VERMEYEN SİLİNİYOR OY VERENLER SİLİNMİYOR”

Üye kulüplerin silinmesiyle alakalı gidip soran arkadaşlarımıza silenen kulüplerin müracatları doğrultusunda verilen cevap şu şekildi; 2019 yılı aidatlarının yatırılmadığı yönünde cevap aldık. 2019 aidatlarını büyükşehir belediyesi 31 kulübün lige katılım hoca parası ve üye aidatları paralarını ödedi. Bizde bunu makbuz karşılığında kendilerine tahsil ettik. 860 liraydı, 860 liranın 60 lirasını kestiler 800 lirayı bize verdiler. 60 lira aidat olarak kestiklerini biliyoruz. Fakat buna rağmen 13 tane kulübün üyeliklerinin silindiği söylendi. Ama ben o aidatlardan dolayı silindiğini düşünmüyorum. Tertip komitesi seçiminde olan oy pusulaları ASKF’ye götürülüyor seçimden sonra onların hepsi dökülüyor karar defterleriyle kontrol ediliyor. Kendilerine oy vermeyen kulüpler siliniyor kendilerine oy verenler silinmiyor. İki kulübün makbuzu var elimizde 2 kulübün makbuzunun 1 tanesi alınmış yani kulübün 1 tanesi delege olarak alınmış diğer kulübümüz Uludazspor alınmamış. Amatör Spor Kulüpleri tüm branşları kapsayan bir Federasyon burada amacı ilkeleri her kulübe eşit mesafede yaklaşarak bu birimi idare etmek. Ancak görüyoruz ki kendilerine oy vermeyen ve kendilerinden olmayan tüm kulüplerin üyeliklerini siliyorlar. Ondan sonra yok dostluk gurubudur yok herkes için spor bunların tescil olduğunu bile düşünmüyorum. Biz adli makamlara müracaat ettik. Bunların araştırılması ve seçimde hile karıştırıldığıyla alakalı müraatımızı yaptık. Bununla alakalı yürütmeyi durdurmayı veya yetişmese bile seçimden sonra seçimin iptali ile alakalı müracaatımızı yaptık. Bu işi sonuna kadar götüreceğiz kesinlikle bırakmayı düşünmüyoruz.

“100-0 GİBİ BİR SAYI İLE GERİDEN BAŞLAMANIN BİR ALEMİ YOK”

Tüzüğün diğer maddesine göre de bir hata yaptılar. Delege listelerini açıklamayarak bizi burada sabote ettiler. Diğer bir konu geçen hafta Ergün başkan bir basın toplantısı yaptı. Burada artık başkanlığı bıraktığını sanki babadan oğula geçen bir saltanat mış gibi Ekrem Beyi orada hayırlı olsun yeni aday diye açıklamıştı. Bunu yapamaz kendisinin tarafsız olması lazım. Kendisi başkanlığını bıraktığını artık bu saatten sonra yeni çıkacak arkadaşlara başarı dileyip geriye çekilmesi gerek. orada tamamen yanlı davranıyor. Burada seçime girmek çok sağlıklı bir durum değil. 18 kulübü üye ettiler bir tanesi bizim kulüp 17 kulüp 3 delege var 81 tane ordan 25 tane de şuanki mevcut yönetimin kendi oyu var. zaten 76-0 öndeler. 20 tane de kendi kulüpleri var diğer kulüplerin içerisinde 100-0 gibi bir sayı ile geriden başlamanın bir alemi yok. Zaten 180 delege olacak. O yüzden biz seçime gedeceğiz Genel Kurulda konuşmamızı yapacağız itirazlarımızı yapıp tekrar dönüp geleceğiz.

“GEREKÇESİNİ DE ÇIKIP AÇIKLAMADILAR”

184 tane gençlik sporda tescilli kulübümüz var. 184 tane tescilli kulüpten sadece 54 tane kulüp şu an  ASKF’ye üye. Silinen 13 kulüpte aktif sahada olan. Bize soruyorlar 5 senelik kulüplemi burayı yöneteceksiniz? 5 senelik kulüp dediği Onikişubat İdman Yurdu Uludazspor 1905 Kahramansarayspor kulübü. Şimdi bunlara baktığımız zaman alt yapıya önem veren alt yapıda bütün kategorilerde mücadele eden kulüpler. Elimizden geldiği kadar bu süreci sessiz sükunetli ve hukuki çerçevede götürmek istiyoruz. Bu yönde karar aldık. Bu süreci de sonuna kadar devam ettireceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu işi hukuki çerçevede araştırdığımız için ya da üzerine gittiğimiz için çok ayıp ettiniz deniyor. Ayıbı şimdi biz mi etmişiz diğer arkadaşlar mı etmiş. Burada hiç silmeden yeni kulüp ekleyerek devam etseler yine bir şekilde anlaşılır ama mevcut kulüplerin silinmesi ne demek, bunlar niye siliniyor? Gerekçesini de çıkıp açıklamadılar."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol