banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ

Bu haber kez okundu.

ÖZBOLAT’TAN BAŞBAKANA İKİ SORU ÖNERGESİ
 Bugün – yarın şehrimize konuşlandırılacak olan patriotlar ve Irak işgali ile ilgili soru önergesi veren Milletvekili Durdu Özbolat, şimdi başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın vereceği cevabı bekliyor.




TÜRK
İYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederim.

                 Durdu ÖZBOLAT

Kahramanmaraş Milletvekili

Gaziantep'te, partinizin danışma meclisinde yaptığınız konuşmada, ABD'nin Irak işgalini örnek göstererek, Suriye konusunda “Gereği neyse bunu yapmamız lazım ve yaparız'' dediniz.   

Bu çerçevede;

ABD’nin Irak işgali gibi, Hükümetinizin Suriye’ye dönük bir askeri harekât planı mı vardır? 

Bu plan hükümetinize mi aittir?

Suriye planlarınızla ilgili olarak, başta TBMM olmak üzere, yetkili devlet organlarını bilgilendirecek misiniz?

 

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederim.

                 Durdu ÖZBOLAT

Kahramanmaraş Milletvekili

Hollanda Devleti, topraklarımıza yerleştirilen patriotlar için yapılacak lojistik masraflarının ve görev yapacak 360 Hollanda askerinin iaşe, konaklama, ulaşım giderlerinin Türkiye tarafından karşılanmasını istemektedir. Hollanda Temsilciler Meclisi Savunma Daimi Komisyonu Başkanı Johannes Hermanus Han Ten Broeke, "Patriotlarla ilgili lojistik harcamaları ve personelin masraflarını Türkiye karşılamalı. Yoksa Hollanda halkına anlatamayız" diyerek, 40 milyon Euro tutarındaki masrafla ilgili talebi resmi olarak Türkiye'ye iletmiştir.   

Bu çerçevede;

·                    Patriotların Türkiye topraklarına yerleştirilmesini kabul eden hükümetiniz bu talebe olumlu cevap verecek midir?

 Lojistik giderler konusunda halkını ikna edemeyeceğini düşünen Hollanda Devleti’nin, tüm masrafların Türkiye tarafından karşılanması talebiyle ilgili olarak halkımızı ikna etmeyi düşünüyor musunuz?  Halkımız ikna olmaz ise, bu talebin de içinde yer alacağı çerçeve anlaşmasını hükümetiniz kabul edecek midir? 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol