Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ÖZBOLAT’IN SORU ÖNERGELERİ DURMAK BİLMİYOR!
 İşte o önergeler…

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederim.

                 Durdu ÖZBOLAT

Kahramanmaraş Milletvekili

Edindiğimiz bilgilere göre, Kahramanmaraş’ta barındırılan Suriyeli mültecilerden yaklaşık 3 bini, yeniden dönmek üzere her sabah kamplardan ayrılmaktadır.  

Bu çerçevede;

Gün içinde kampta bulunmayan 3 bin kişilik mülteci grubunun bu zaman diliminde nerede oldukları konusunda hükümetinizin bir bilgisi var mıdır? Bu bilgiyi TBMM ve kamuoyu ile paylaşır mısınız?

Çeşitli iş alanlarında çalıştıkları iddia edilen bu mülteci grubunun sayısı ve işyerleri hakkında bir araştırma yapılmış mıdır? Bu araştırmanın sonuçlarını açıklamayı düşünür müsünüz?

 

********************************************************************************

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu arz ederim.

                 Durdu ÖZBOLAT

Kahramanmaraş  Milletvekili

Suriyeli mülteciler için bugüne kadar 609 Milyon Lira harcama yapıldığı hükümet yetkilileri tarafından açıklanmıştır. Aynı açıklamada, bu rakamın sadece 30 milyon dolarının yabancı ülkelerden geldiği belirtilmektedir.   

Bu çerçevede;

Türkiye tarafından Suriyeli mülteciler için yapılan 579 Milyon Lira tutarındaki harcama hangi bütçeden karşılanmıştır? Bütçenin kaynağı nedir?

579 Milyon Lira, mültecilerin sadece barınma ihtiyacından doğan giderler için mi kullanılmıştır? Barınma ihtiyacı dışında, mülteciler için yapılan bir harcama var mıdır? Tüm bu harcama kalemlerini kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol