banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

MHP’DEN EMNİYET MÜDÜRÜNE TEPKİ
 Mustafa Bastırmacı, Parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 5 Mayıs günü Akil İnsanların temasları sırasında emniyetin orantısız güç uyguladığını ve haksız yere biber gazı sıktığını iddia etti. Bastırmacı: “5 Mayıs 2013 günü Kahramanmaraş’a gelen kendini akil insanlar olarak tanıtan ve toplantı düzenleyen Kahramanmaraş halkı olarak büyük bir katılım gösterdi. Kahramanmaraş MHP olarak çıkabilecek bir olaylara karşı, meydan vermeyen ve bir insanın bile burnunun kanamaması için güvenlik güçlerini müsaade etmek amacıyla orada hazır bulunduk. Merkez ilçe Başkanım ve Ocak başkanım ile. Bugüne kadar görev yapmış, bu uğurda şehit düşmüş ve güvenliğimizi ve asayişimizi koruyan polis teşkilatımıza karşı her zaman saygımızın ve sevgimizin sonsuz olduğunu buradan belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Halkın demokratik hakkını kullanarak tepki gösterdiğine dikkat çeken Bastırmacı şunları kaydetti: “Ancak önceki gün yapılacak toplantılara doğal olarak Kahramanmaraş halkının dünyanın her tarafında hakkı olan Türk bayrakları ile toplantı yapılacak yerlere gitmeye çalışan bu vatandaşların önünü MHP il başkanlığı ve bağlı yollar Sayın Emniyet Müdürü Metin Aşık’ın talimatı ile kapatılmıştır. Aynı zamanda Sanayi kavşağı dediğimiz yol üzerinde, polis ve emniyet araçları ile kapatılarak alana gidecek vatandaşı dağıtmışlardır. Buradan MHP teşkilatı olarak bugüne kadar vermiş olduğumuz ‘Önce ülkem ve milletimiz’ sloganıyla çıktığımız bu yolda bizleri ayrıştırma ve bölüştürmenin temel parçalarını ortaya koyan onun adına da ‘Demokratik açılım ve barış süreci’ diye koydukları bu durumu biz hiçbir halkla Alevi’si, Sunisiyle, Çerkez’iyle, Kürdü’yle hiçbir zaman ayrı olmadığımızı, küs olmadığımızı tarih boyunca Anadolu ‘da bu coğrafyada birlikte yaşadık. Eğer barışın adı, Abdullah Öcalan, Karayılan ve PKK terör örgütü ise asla bunu kabul etmiyoruz. Onun için buraya gelen Akil İnsanların, Kahramanmaraş’ta ki STK’lar ile iş dünyası ile vakıf, dernek ve muhtarlarla görüşmesini de Kahramanmaraş gibi huzurlu bir kenti tahrik etmelerine bir kez daha kınıyoruz.” dedi.


TOPLUMSAL VE DEMOKRATİK HAKLARIMIZI KULLANDIK!

“Diğer taraf tandan da Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık’ın almış olduğu kararı oraya gelen topluluğu, anayasal hakkını kullanmak isteyen halkımızın üzerine gaz bombaları atarak ve polis arkadaşlarımızın darp ederek orantısız güç kullanmışlardır” diyen Bastırmacı son olarak şunları dile getirdi: “Üstelik biber gazı sıkarak oraya gelen halkımızın, basın mensuplarımızı ve Türk bayrağı elinde olan insanları aynı kefeye koymasını ve MHP il binasının önündeki yolu, sanayi yolunu kapatmasını, Karacasu mevkiindeki yolun kapatılmasına şahsım ve teşkilatım adına kınıyorum. Sayın Emniyet Müdürünün burada ki yapması görev, en azından oradaki toplumsal tepki ortaya koyup kendi haklarını arayarak dağılmalarını gerektiğini, bizim açıklama yaptıktan sonra dağılma kararına asla uymamıştır. Orada yaşayan ellerinde bayrağı ile gelen çocuğu, yaşlısı, genci, erkeği, kadını sıkılan biber gazları ile maalesef terör örgütünün sanki mensuplarıymış gibi hareket etmesi ve bu talimatı da bizzat emniyet müdürünün ağzından bende dahil olmak üzere, tüm arkadaşlarımız

duymuştur. Ve şahsımın tutuklanması için de oradaki emniyet müdür muavinlerine ve polis arkadaşlarına talimat vererek elinden gelen gayreti çabayı göstermiştir. Her ne kadar da konuşmaya çalışmış olsam da kendisi ile maalesef sırtını dönmüştür. Bu memleketin, bu ülkenin, bu milletin mecliste grubu olan siyasi partinin il başkanıyım. Asla böyle bir şeyi, şahsıma değil teşkilatıma yapmış ve Kahramanmaraş milletine yapmış olarak kabul ediyorum. Ve kendisini bir kez daha kınıyorum. Savcıları, yetkilileri ve tüm sivil toplum örgütlerine göreve davet ediyorum. Orada bize yapılan böyle bir haksızlığı oradaki zarara uğrayan, biber gazı yiyen ve coplarlarla tartaklanan o halkın sahipleri yine bu milletin evlatları olarak değerlendiriyorum ve STK ile savcıları göreve davet ediyorum. Bu millet tek değildir. Bu millet yalnız değildir her zaman MHP teşkilatı olarak da milletin yanında olduğumuzu belirtmek isterim.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR MI?

Bastırmacı, bir basın mensubunun; “Olaylarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacak mısınız?” şeklindeki soruya ise,  “Biz bir siyasi partiyiz. Genel Merkezimiz ile görüşürüz, suç duyurusu bulunmamız gerekiyorsa,  uygun görülürse,  onay alırsak, bundan çekinmeyiz! Bizim orada bulunmamızın sebebi, çıkabilecek olayları önlemek, nahoş hadiselere meydan vermemek iken, dışarıdan gelen emniyet güçleri kimleri korudular, bunu da sormak istiyoruz!” diye cevap verdi.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol