banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KAMİL DALKARA; “PAZARCIK’TA HALKIMIZ TERCİHİNİ TECRÜBEDEN-HİZMETTEN YANA KULLANACAK”
  

DSP Pazarcık Belediye Başkan Adayı Kamil Dalkara, Pazarcık halkının kararını verdiğini belirterek: “Halkımız tercihini tecrübeden yana, hizmetten yana kullanacak” dedi.

Bir gönül hareketi ile yola çıktıklarını hatırlatan Dalkara; “İlk yola çıktığımızda bazıları bize inanmamıştı. Sadece Kamil Dalkara ismiyle yola çıktık. Parti gücü yok, milletvekili gücü yok, para gücü yok. Bunların hiçbirinin olmamasına rağmen sadece ismimize istinaden yola çıkmamızdan insanlar, bir ismin bu kadar güçlü olabileceğine çok inanmamıştı. Bugün geldiğimiz noktada ise muhteşem bir tablo var ve artık bırakın o inanmayanları, diğer partilerin kitleleri de bizim yanımıza gelmeye başladı. Bu bizi gerçekten ziyadesiyle mutlu ediyor, çokta iyi bir noktadayız. İyi çalışıyoruz, ekibimiz çok güzel, projelerimiz çok güzel” dedi.

TECRÜBE VE SAMİMİYET KAZANACAK

Seçimi kazanacaklarına inancının tam olduğunu ifade eden Dalkara, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “ BİZİ BAŞARILI KILAN 3 KRİTER VAR.

Bu kriterlerden ilki, ismimizin kirlenmemiş olması ve 5 yıllık yapmış olduğumuz belediye başkanlığındaki başarılı çalışmalarımız.

Bir diğer kriterde, hükümetin yanlış politikaları neticesinde oluşan ekonomik kriz. Şu anda Türkiye’deki ekonomik sıkıntının insanları gerçekten bezdirdiğini görüyoruz. İnsanların daha önce canı yanıyordu ama cebi yanmıyordu, şimdi cebi yanmaya başladı. Bu insanları rahatsız ediyor. İşsizlik gerçekten çok zor, güç boyutlara ulaştı. Her ailede mutlaka işsiz insanlar ve evine ekmek götüremeyen birçok insan var. Bütün bunların sebebi şuan ki mevcut iktidar. Ve iktidara karşı reaksyonel bir tavır var.

Aynı zamanda, mevcut belediye başkanının köylerle ilgili çok ciddi bir çalışma yapmadığını görüyoruz. Bu anlamda köylülerin de AK Partiye olan bir tepkisi var. O anlamda köylülerinde bu işi başarabilecek tek kişinin Kamil Dalkara olduğunu düşünüyor. Daha önce AK Partiye oy veren, MHP’ye oy veren insanların şuanda tek alternatif olarak Kamil Dalkara isminde karar kıldıklarını görüyoruz. Halkımızın teveccühü bu yönde.

Üçüncü etken ise, şuandaki mevcut iki adayın yani gerek AK Parti gerekse de CHP adayının proje konusunda yetersiz olduklarının görülmesi.  Köyler için, ilçe için, gerçekten elle tutulur ayağı yere basan projeler hazırlamamış olmaları ve bilinirliğinin çok alt seviyede olması, toplum tarafından çok tanınan bilinen insanlar olmamaları halka güven vermiyor. Güven çok önemli bir şey. Eğer toplum size gerçekten inanıyorsa arkanızda dimdik duruyor.  İnanmıyorsa ne yaparsanız yapın, isterseniz para gücünü kullanın başka bir şey kullanın olmuyor.

SEVGİ GÜCÜYLE ZAFERE YÜRÜYORUZ

Arkadaşın biri çok güzel bir şey yazmıştı “AKP lider gücüyle, CHP para gücüyle, DSP sevgi gücüyle yoluna devam ediyor.” Bizim ki gerçekten sloganımız da, insanlara saygıyla sevgiyle kazanacağız diyoruz.

Bu insanlara biz gönlümüzü açtık, yüreğimizi açtık, dokunabildik. İnsanlarda bunu istiyor. Zaten halkımızın beklentisi de; sıcak bir temas, güler yüz ve onları kıymetli kılmak, onları değerli kılmak. O samimiyet zaten sizi bir yere taşıyor. Bizde de bu samimiyet var” dedi.

PAZARCIK’TA TARİH YAZILACAK

31 Mart’ta Pazarcık’ta tarihi bir sonuç yaşanacağını ifade eden Dalkara; “Gerçekten bazen ben bile şaşırıyorum, dalga dalga insanların bizi ziyaret etmesine, bize katılım sağlamasına. 31 Mart’ta, çok tarihi bir sonuç yaşanacak. Belki Pazarcık tarihinde ilk olacak bu. Diğer iki partinin de burada artık varlığını sürdüremeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu işaret eden Dalkara, Pazarcık’ı vizyon projelerle yeniden modern bir ilçe haline getireceklerini söyledi ve açıklamasını şu şeklide sürdürdü: “Gerçekten iyi projelerle yola çıktım ve geri kalmış köylerimizin dertlerine derman olmaya geliyoruz. İlçeyi yeniden vizyon açısından bir yere taşımaya geliyoruz. Bu ilçe gerçekten çok güzel bir ilçe ama maalesef iyi işlenemedi” dedi.

İLÇEMİZ HİZMETLERDEN PAYINI ALAMADI

Pazarcık’ta hiçbir belediye başkanının 2 dönem başkanlık yapmadığının ilçe için bir şansızlık olduğunu söyleyen Dalkara: “bugüne kadar Pazarcık tarihinde zannediyorum 60 yıldır hiçbir belediye başkanı iki dönem üst üste belediye başkanlığı yapmadı. Bu ilçemiz için çok büyük bir handikap. Bir belediye başkanı iki dönem üst üste yapamıyorsa, toplum her dönem birini değiştiriyorsa, ilçenin ciddi bir kaybı var. Çünkü bir belediye başkanı tecrübeleniyor, bürokrasiyi öğreniyor, Ankara ile ilişkileri öğreniyor, belediye kanunlarını öğreniyor ve arkasından bakıyorsunuz. 5 yıl sonra tam verimli olacağı dönemde alaşağı ediliyor ve başka bir tanesi geliyor. O da sıfırdan, yeniden başlıyor. Ondan da ilçe hizmet alamamış bir ilçe haline geliyor. Şehrimizin ilçelerine bir bakalım; bundan önce ki dönemde en üst düzeyde olan Pazarcık, bugün en son sırada.

Geçen bazı ilçelerin köylerini ziyaret ettim. Şaşırdım kaldım. Köylerin içlerini parke taşından tutunda mezarlıklarına kadar hepsi tertemiz, pırıl pırıl yapılmış ama bizim ilçemizin halen bir tane köyünün ne alt yapısı ne üst yapısı, ne taziye evi bitmiş durumda değil. Bunlar handikap, bunları gerçekten görmek lazım.

 

 

HUZUR İÇERİSİNDE GEÇEN BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞIYORUZ

Diğer yandan, 60 yıldır Pazarcık tarihinde ilke defa iki aşiretin siyasette olmayışı var. Özdallar ve Bozdağlar. Tarihinde ilk kez seçime girmiyor bunlar. Bu çok garip bir şey, yıllardır memleketi yöneten bu iki aşiret, söz sahibi olan insanlar bu seçimde yoklar. O yüzden de seçimin güvenlik açısından baktığımızda çok rahat geçtiğini görüyoruz. Hiçbir sıkıntısı yok insanların birbirleriyle, huzur içerisinde barışık yaşıyorlar. Bir gerginlik ortamı yaratılmıyor yani ama o iki aile varken sürekli ciddi bir gerginlik oluyordu Pazarcık’ta. Çünkü insanlar kutuplaştırılıyordu. Şu an da bir kutuplaştırma yok. Kamil Dalkara’nın özelliği, sağı solu birleştiren, ortada çimento görevi yapan bir şahıs olarak görüyoruz o anlamda bir sıkıntı yaşamıyoruz ve ilçede çok huzurlu, iyi gidiyor. Çok şanslıyız, iddialıyız ve bu seçimi almayı garantileyeceğiz diye düşünüyoruz” dedi.

GENEL BAŞKAN ÖNDER AKSAKAL PAZARCIK’A GELİYOR

Hemşehrilerine destek talebini yineleyen Dalkara; “Salı günü saat 18:00’de Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal seçim ofisimizi ziyaret edecek, tüm halkımızı davet ediyorum. En son da ayın 29 Mart’ta genel mitingimizi yine burada seçim büromuzun önünde yapacağız ve son noktayı koyacağız. 31 Mart’ta ise sandıktan gönül hareketi zaferle çıkacak” diyerek konuşmasını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol