Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

FAİLLER ORTAYA ÇIKMALI, YÜZLEŞME YAPILMALI
 Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş olaylarının 34. Yıl dönümü nedeniyle parti binasında bir basın toplantısı yaparak görüşlerini açıkladı.

Şengül, o gün komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşürdüler, birbirlerini kırdırdılar, bu olayı tezgahlayanlar, planlayanlar ortaya çıkarılmalıdır dedi.

Şengül açıklamasında şunları söyledi:

“Çok kıymetli basın mensupları, gönül isterdi ki, bu gün ülkemizin ve ilimizin farklı bir sorununu ortaya koyan, böyle bir zsoruna dikkat çeken bir basın açıklamasıyla karşınızda olsaydım.

Ama bu gün 1978’de yaşanan Maraş olaylarının yıl dönümü münasebetiyle bir aradayız. Tam 34 yıl oldu. Benim yaşımdan 34 yıl geriye gittiğimiz zaman 12 yaşında bir çocuktum. Üzerinden 34 yıl geçmiş olmasına rağmen hala faillerinin ortaya çıkmaması, yaşanan olaylarla yüzleşilmemesi, sorgulanmaması, her sene bu gün ilin kanayan yarası olarak ortaya koyulmaktadır. Söz konusu olaylara alevi-sünni çatışması gibi bir yaklaşımı doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.

Yıllarca bir arada kardeşçe yaşamış alevisi-sünnisi, çerkezi, çeçeni, kürdü, türkü milli mücadele yıllarında ortak amaca hizmet etmişlerdir. Ve cumhuriyeti birlikte inşaa etmişlerdir. Bu yarayı kaşımanın kimseye bir yarar sağlayacağı kanaatinde değilim. Ama kendi haline bırakılıp, kangrene dönüşmesini de doğru bulmuyorum. Ortak bir tedavi yöntemiyle yaranın tedavisini mümkün kılabiliriz” diyen CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül açıklamalarını şöyle devam ettirdi.

“Kahramanmaraş’ta yaşandığı için tüm Kahramanmaraşlıları sorumlu tutma ve dış güçleri orada aramakta doğru bir yaklaşım olmaz. Olayları tezgahlayan aktörler kimlerse, adına derin devlet mi dersiniz, emperyalistler ve onun batılı işbirlikçilerimidir, her kimse ortaya çıkarılmalı ve hesabı sorulmalıdır.

Ülkenin Bölünmez bütünlüğünü savunan CHP Kahramanmaraş il örgütü olarak, 34 yıl önce yaşanan olayları nefretle kınıyor, bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyoruz. Olaylarda yaşamını yitiren insanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Basın toplantısına ayrıca CHP Merkez İlçe Başkanı Ejder İşlek yanında, partinin kadın kolları üyeleri de katılırken, Şengül daha sonra İl Başkanı Şengül, gazetecilerin gündeme ilişkin çeşitli sorularını cevaplandırdı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol