banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

DEVA PARTİSİ ÇAĞLAYANCERİT’TE BAŞKAN YILDIZLI GÜVEN TAZELEDİ

Gerçekleştirilen Çağlayancerit 1.Olağan İlçe kongresine; Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Çağlayancerit Belediye eski Başkanı Ahmet Nazım Engizek, Deva Partisi İl Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Salih Dökme, Afşin İlçe Başkanı Mevlüt Kır, Nurhak İlçe Başkanı Ahmet Kurt, Ekinözü İlçe Başkanı İlhan Eker, İlçe koordinatörleri, İl ve ilçelerden Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları, basın mensupları, çok sayıda davetli ve partili katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongreye gönderdiği mesajın okunmasının ardından Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı İrfan Karatutlu, Deva Partisi Çağlayancerit İlçe Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı ve Çağlayancerit İlçe Koordinatörü Barış Bayram Öcal selamlama konuşması yaptı.

SADULLAH ERGİN KONGREYE TELEFONLA BAĞLANDI

İl Başkanı İrfan Karatutlu, selamlama konuşması sırasında telefonla Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Sadullah Ergin'e bağlandı. Ergin, Çağlayancerit ilçe teşkilatı ve Başkan Küçük Mehmet Yıldızlıyı tebrik ederek başarılar diledi. Kongreye katılanlara seslenen Ergin, şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar! Sizleri Genel Başkanımız ile buluşturmak istemiştik. Ancak Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde meydana gelen bir çarşı yangınında, çok sayıda işyeri yandığı için Genel Başkanımız, programın dışına çıkarak Kızılcahamam’a gitmek durumunda kaldı. İnşallah başka bir zaman sizleri Genel Başkanımız ile bir araya getireceğiz. Ben bu vesileyle Çağlayancerit ilçe teşkilatımızın kuruluşunda emeği geçen başta İlçe Başkanımız Küçük Mehmet Yıldızlı kardeşimize, yönetim kurulu üyelerimize ve kongrede yeniden göreve gelecek olan tüm partililerimize görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.”

Deva Partisi’nin, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan çıkabilmesi için tüm uzuvlarıyla dimdik ayakta ve kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini kaydeden Ergin: “81 ilde il başkanlarımız görevlerinin başında. Şu anda 600’ün üzerinde ilçe başkanımız atanmış durumda. 310’un üzerinde ilçede kongrelerimizi yaptık. 500’e yakın ilçede yönetim kurulu üyelerimiz oluşturuldu. 973 ilçede tabelamızı astığımız gün Allah’ın izniyle Deva Partisi’nin önü açık, geleceği parlaktır. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞKAN KARATUTLU: DEVA PARTİSİ’NİN İNSANA DEĞER VEREN BİR YAPISI VAR.

Ergin’in kongreye katılanlarla yaptığı telefon görüşmesinin ardından salondakileri selamlayan Deva Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Uzm.Dr.İrfan Karatutlu, Deva Partisi’nin insana değer veren bir yapısı olduğunu dile getirdi.

Karatutlu: “Deva Partisi’ne katıldığımızdan beri bizi hainlikle, bozgunculukla suçlayan bir takım insanlar var. Bunlara şunu söylemek istiyorum: 20 yıl önce siz de başka bir partiden ayrılarak geldiniz. Eğer olay bozgunculuksa; aynı şey sizin için de geçerli. Deva Partisi’nde yer almamın sebeplerinden birini sizinle paylaşmak istiyorum. Bundan 5 yıl önce hukuk fakültesini kazanıp da çok mutlu olan kızımın, geçen sene mezun olduktan sonra; ‘Baba gelecek kaygısı taşıyoruz’ ifadesiyle biraz da motive oldum. Demek ki gençlerde bir gelecek kaygısı oluşturuldu, dedim. Gençlerin yüzde 75’i yurtdışına çıkmak istiyor.” dedi.

Türkiye’de Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) birinci olan gencin mülakat ile elenmesi örneğini veren Karatutlu, “Ecevit'in getirdiği KPSS'ye mülakatla personel yerleştirme dönemini başlattılar. Duydunuz mu? Fizik bölümünde KPSS Türkiye birincisi olan bir gencimiz mülakatta elendi. Eğer bir toplumda adil olmayan bir takım davranışlar varsa ve biz buna susuyorsak; bunun sorumluluğu bu dünyada da olacaktır, öbür dünyada da olacaktır.” diye sözlerini tamamladı.

BAŞKAN YILDIZLI: BİR PARTİ KIRILMAYINCA BİR PARTİ KURULMAZ

Kongreye katılım sağlayanlara teşekkür eden Deva Partisi Çağlayancerit İlçe Başkanı Küçük Mehmet Yıldızlı, konuşmasında; “Yaşımız kemale erdiği günden bu yana siyasi partilerle yürüme zorunluluğu hasıl olmuştur. Her fırsatta gerek ülkemize hizmet açısından gerekse ilçemize hizmet etmek amacıyla birçok siyasi partide görev aldım. Ama misyonuma göre hareket ettim ve şu anda bu misyonumu yansıtan Deva Partisi’ndeyim. Elhamdülillah bundan da mutluyum” dedi. İktidarda olan siyasi partilerin millete hizmet amacından sapmasıyla kendi içinde kırılmalar yaşayacağını belirten Yıldızlı, bir partinin kırılmayınca başka bir partinin kurulmayacağını söyledi.

Başkan Yıldızlı, şöyle konuştu: “Bir parti kırılmayınca bir parti kurulmaz. Siyasi gelenekte bu vardır. Yaşayan bir insan milletini ve memleketini mutlu ediyorsa orada boşluk yok, kırılma yok, orada huzursuzluk yok, dolayısıyla ikinci bir parti kurmaya ve memleketi ikileme koymaya da hakkı yok. Ama görüyoruz ki kırılmalar, darılmalar, adaletsizlikler, adam kayırmalar, akla hayale gelmeyecek ötelemeler yaşanmaya başlanmıştır. Dolayısıyla böyle bir ortamda bu gidişata ‘Dur’ diyebilme, yeniden insanların huzuruna ve mutluluğuna hizmet edebilmek için yeni bir siyasi parti kurulmuştur. İnşallah sizlerin sayesinde bu kırık ortamı tamir edeceğiz, sizlerin desteğinizle netice alacağız.”

Deva Partisi’ndeki damlaların umudu temsil ettiği kadar damla damla büyümeyi de temsil ettiğini aktaran Yıldızlı, şunları söyledi: “Görüyoruz ki küçücük bir memlekette damlalar bugünden bile sel olmuş elhamdülillah.  Partimizi kurarken Deva gönüllüsü arkadaşlarımızla yoğun bir mesai harcadık. Gecemizi gündüzümüze kattık. Hayırlı hizmetler yapmak ümidi ve niyetiyle bizimle yol yürüyen partimin yönetim kurulu üyelerine, il delegelerimize ve gönüllülerimize kalpten teşekkür ediyorum.”

Ardından divan oluşturularak seçime geçildi. Divan başkanlığını Adem Gerekli, Divan başkan yardımcılığını Turgut Sezal, Katip üyeliği Mehmet Moroğlu, Divan Üyeliklerini Ömer Çankaya ve Ramazan Hançer'in yaptığı seçimde oyların tamamını alan Küçük Mehmet Yıldızlı resmi olarak Deva Partisi Çağlayancerit İlçe Başkanı seçildi.

Deva Partisi Çağlayancerit İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Küçük Mehmet Yıldızlı (Başkan), Hikmet Malkoç, Mustafa Mısır, Selver Gümbürdek, Özgür Yıldızlı, Âdem Firdevsoğlu, Mustafa Sakar, İsmail Kuş, Yahya Kızılseki, Ahmet Havuç, Şeref Karakaya.

KÜÇÜK MEHMET YILDIZLI KİMDİR?

01.01.1959 Tarihinde Çağlayancerit İlçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Kahramanmaraş İstiklal ilkokulunda tamamladı. Ortaöğrenimini Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İlçede Refah ve Fazilet partisi kurucu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.. 1987–1995 yılları arasında üç dönem  Çağlayancerit Fatih Mahalle Muhtarlığına seçildi. Aynı tarihler arası Çağlayancerit  Milli Gençlik Vakfını kurdu ve başkanlığını yaptı. Aynı zamanda özel işyeri sahibi olarak ticari faaliyetlerini devam ettirdi. 1995–1999 yılları arasında yurt dışına giderek 4 yıl Almanya’da kaldı. 2001-2002 yıllarında Adalet ve Kalkınma Partisinin Kurucu İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 29 Mart 2004 tarihinde mahalli ve yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden belediye başkanlığına adaylığını koydu ve seçimi kazanarak Çağlayancerit’te belediye başkanı seçildi. 5 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2009 yılında yapılan mahalli ve yerel seçimlerde belediye başkanlığı için ikinci defa aday oldu ve yeniden belediye başkanı seçildi. 2014 yılında biten başkanlık görevinden bu zamana kadar halen siyaset hayatına devam etmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol