Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ baskan

Bu haber kez okundu.

ARIKAN, ÜLKEMİZ KRONİKLEŞEN SORUNLARLA BAŞ BAŞA KALDI

Beraberinde GİK Üyeleri Halil İbrahim Akpınar, Ömer Abdullah Ayhan ve Av. İbrahim Yıldız ile Partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılmak,  bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

20 yıllık AK Parti iktidarında ülkemiz ve milletimiz hem genelde hem de yerelde kronikleşen sorunlarla baş başa kaldığını belirten Arıkan,  “Genelde ekonomiden eğitime, dış politikadan iç siyasete, sağlıktan işsizliğe varıncaya kadar her alanda yaşanan sorunların nasıl kronikleştiğini uzun uzun konuşabiliriz. Ve bu sorunların çözümünün AK Parti’nin politikalarında olmadığını da geniş bir çerçevede açıklayabiliriz. Fakat biz bugün Kahramanmaraş’tayız… Ve Kahramanmaraş’ta nasıl ki hiçbir sorun çözülmüyorsa, nasıl ki her sorun kronikleşiyorsa bilmeliyiz ki ülkemizin genelinde de vaziyet aynıdır.“ dedi.

HERKES BİLSİN MARAŞ’TA SÖZÜNÜ TUTMAYAN İKTİDAR TÜRKİYE’DE DE SÖZÜNÜ TUTMUYOR

Arıkan, “Kahramanmaraş’ımızda Aksu Çayı’na fabrikalar zehir boşaltıyor, Aksu Çayı simsiyah akıyor. Doğa zarar görüyor. İnsan zarar görüyor, hayvanlar zarar görüyor. Ve bu sorunun çözümüyle alakalı Maraş’a bir söz de verildi. Kim tarafından? Kahramanmaraş Milletvekili ve aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal tarafından… Bugün Aksu Çayı’na baktığımızda bu sözün tutulmadığını görüyoruz. Ve herkes bilsin Maraş’ta sözünü tutmayan iktidar Türkiye’de de sözünü tutmuyor. Aksu Çayı sorununu çözmeyen iktidar, ülke sorunlarını da çözmüyor.

KAHRAMANMARAŞ’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYAN CUMHURBAŞKANI, TÜRKİYE’YE VERDİĞİ SÖZLERİ DE TUTMUYOR

Afşin-Elbistan Termik Santrali’yle ilgili de bir söz verilmişti. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından… Yüzbinlerce insanın üzerine kül yağdıran, Afşinli ve Elbistanlı hemşerilerimizi Koah ve Akciğer kanseri hastalıklarıyla boğuşturan bir termik santral var. Sorunun çözümü de net santrali filtrelendirmek! Sözü belediye başkanı vermiyor, milletvekili vermiyor, bakan vermiyor… Bizzat Sayın Cumhurbaşkanının kendisi veriyor. “Termik Santral filtrelenecek” diye kendisi demişti. İşte aynı şekilde Kahramanmaraş’a verdiği sözü tutmayan Cumhurbaşkanı, Türkiye’ye verdiği sözleri de tutmuyor. Ve Maraş’ın halihazırda kronikleşen sorunları çözülmezken, bu sorunlarına yenileri de eklenmeye devam ediyor.

Yakın zamanda görüntüler paylaşıldı Elbistan’da şehrin içinden geçen bir dereye kanalizasyon akıtılıyor. Maraş’ın suyunu, havasını, doğasını, insanını korumayan bu iktidar, Türkiye’nin de suyunu, havasını, doğasını ve insanını korumuyor.

Oysa biz diyoruz ki evet, Maraş’ta bir termik santralimiz olsun. Ama havamızı kirletmesin, Maraşlıyı zehirlemesin. Biz diyoruz ki Maraş’ta fabrikalarımız olsun, üretebildiğimiz kadar üretelim. Ama üretirken Aksu Çayı’nı da kirletmeyelim, koruyalım. Yani biz diyoruz ki kaş da yapalım, göz de yapalım. Fakat iktidar yok diyor gözü çıkarsak da kaşı mutlaka yapalım. Bizim bu iktidarın uygulamalarından anladığımız bu. Ve bu Maraş’ta da böyle, Rize’de de böyle, Ege’de böyle, İç Anadolu’da böyle!

KAHRAMANMARAŞ’IN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN OLAN BİBERİ VAR

Hadi sorunları çözemiyorsunuz, bari emeğin karşılığını verin. Kahramanmaraş’ın coğrafi işaretli ürün olan biberi var. Maraşlıları bu ürünü daha fazla üretmesi için teşvik etsenize. Bırakın fiyatı üretici belirlesin, Maraşlı belirlesin. Fakat iktidar Maraş için bunu istemiyor. Maraşlı gider yapsın, emek versin sonra da belirlenen fiyat neyse rıza göstersin!

İktidar böyle istiyor olabilir ama biz istemiyoruz. Biz Maraş’taki de tüm Türkiye’deki de üreticimizin emeğini korumak istiyoruz. Tarımda, hayvancılıkta, sanayide, teknolojide üretimi teşvik etmek istiyoruz. Çünkü bizim ülke olarak tek çıkar yolumuz bu! Üretim ülkemizin en büyük ihtiyacı… Fakat biz gidici olan bu iktidardan böyle büyük hamleler değil en azından basit bazı sorunları çözebilmesini bekliyoruz.

Mesela bir sorunu çözmek için bazen kolay bir yöntem vardır. Azıcık bir sorun çözme arzusu olan herkesin görebileceği bir yöntem…

BU İKTİDARDA SORUN ÇÖZMEYE DAİR HİÇ Mİ HEVES KALMADI?

Kahramanmaraş su kaynaklarıyla Gaziantep ve Hatay’ın içme suyunu sağlayan bir il. Gelin, görün ki böyle bir memlekette biz çiftçilerimizin 12 dönümlük bir arazide ekili olan tüm mısırlarının susuzluktan kuruduğuna şahit oluyoruz. Yani sormak istiyoruz çok mu zordu bu ihtiyacın Ayvalı Barajı’ndan karşılanması! Sadece bu hamleyi yapacaktınız… Ne çiftçimiz mağdur olacaktı ne de ürünlerimiz heba olacaktı. Bu iktidarda sorun çözmeye dair hiç mi heves kalmadı? Bugün Maraş’ın yaşadığı sorunlara bakınca demek ki kalmamış diyoruz.

Her şeye rağmen, bütün yönetimdeki beceriksizliğe rağmen iktidar hâlâ vaat vermeye devam ediyor. 2023’te şunlar olacak, yıl başından sonra her şey düzelecek vesaire… Tamam da biz size niye inanalım? Maraşlı size neden inansın?

BU İKTİDAR YENİ VAATLER VERMEDEN ÖNCE ESKİ VAATLERİNİ YERİNE GETİRSİN!

Maraş’a hızlı tren gelecek naraları atıp, tren güzergahını Gaziantep’ten geçiren, vaat edip de Maraş’a hızlı tren getirmeyen siz değil misiniz? Bu iktidar yeni vaatler vermeden önce eski vaatlerini yerine getirsin!

2017 yılında dar gelirliler için Büyükşehir ve Dulkadiroğlu Belediyesi olarak toplu konut yapma kararı alan bu iktidar. Haziran 2020’de evler teslim edilecek diyen de onlar. Yıl olmuş 2022 evleri teslim etmemişler! Üstüne kişi başı 38 bin lira ücret ister hâle gelmişler! Şimdi kalkıp da bu millete 2023 seçimleri için yeni vaatler anlatacaklar. İktidar partisi Maraş’a vaatlerini anlatacaksa Dulkadiroğlu Belediyesi’nin önünde anlatsın bütün Maraş orada! Vatandaş her gün Dulkadiroğlu Belediyesinin önünde eylem yapıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol