banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ, ÖFKELİYİZ!
 Bildiride şu görüşlere yer verildi;

İdareciliği, sadece diğer görevlilere mobbing uygulama sı olarak gören anlayış, 30 kasım 2012 günü bu ülkede bir hekimin canına kıymasına sebep olmuştur. İstanbul eğitim ve araştırma hastanesi’nde acil tıp uzmanlığı eğitimi alan dr. Melike erdem, uğradığı psikolojik taciz nedeni ile canına kıymıştır.

Alo 184 sabim, sağlık bakanlığının sözde hasta memnuniyetini arttırmak ve sağlık çalışanlarının işlerini daha düzgün yapmaları ve “biz sizi işte böyle denetliyoruz” hattının, bugün geldiği nokta: mutsuz ve depresif, tükenmişlik sendromu yaşayan sağlık çalışanlarıdır.

Tek suçu görev yaptığı hastane acil servisine gelen hastalara sağlık hizmeti vermek, gece gündüz aralıksız 36 saat çalışmak olan meslektaşımız, 184 sabim ihbar hattına yapılan, kendisi ile ilgili olmayan bir olaya kurban edilmiştir. Hayatının baharında bir asistan hekim bu ülkede niye “intihar” eder?

İlimizde bir şahıs “biri şu karşı sağlık ocağında ki doktorları da öldürsün ya, onlar gerçekten hak ediyordur... “ diyen ve bunu herkese internetten açıklamıştır. Bu olay sabime ve il sağlık müdürlüğü’ne 8 ay önce şikayet edilmiştir. Soruşturma dahi açılmamıştır.

Sağlık idarecileri ve sabim, bu haliyle sağlıkta nasıl düzeni sağladıklarını göstermiştir: sadece çalışanın haksız yere şikayet edildiği olaylarla ilgilenmek….

Hekimin canına kast etmeyi teşvik edenlere karşı kılını kıpırdartmayan sabim ihbar hattı, üç kat merdiven çıktı diye ihbarda bulunanları ciddiye alıp bir cana kast etmiştir.

“primum non nocere” … Bilmiyorsanız bari zarar vermeyin.

Yap boz tahtasına dönen sağlık sisteminin, kapanamaz hale gelen sosyal güvenlik açıklarının sebebi, biz hekimler, sağlık çalışanları değiliz. Hekimi, hergün hastadan uzaklaştıran bu yap bozlar, artık ülke sağlığını tehdit etmektedir. Hekimler kendilerine müracaat eden hastalara artık “ bana zarar verecek mi?,  Acaba beni şikayet edecek mi?” Diye bakmaktadır. Hekim hasta ilişkisi onarılamaz derece bozulmuştur. Hekimine güvenmeyen hasta ve hastasının verebileceği zararlardan korkarak mesleğini yapmaya çalışan hekim…

İstenilen sağlık sistemi bu mudur?

Sağlık sisteminin siyasi rant kaynağı haline dönüştürülmesi daha ne kadar devam ettirilecektir. Lütfen biz hekimlerin, sağlık çalışanlarının canla başla uğraşarak vermeye çalıştıkları sağlık hizmetini siyasi söylemlere alet etmeyin.

Buradan halkımıza da sesleniyoruz.

Sağlıktaki yap bozların sebebi biz değiliz!

Ödediğiniz katkı paylarının sebebi biz değiliz!

Ödediğiniz ilaç farklarını biz almıyoruz!

Hastane yerlerini biz seçmiyoruz!

Hastane mimarilerini biz yapmıyoruz!

Hastalarınız hastane hastane dolaşıyorsa bunun sebebi biz değiliz.

Hastanede yatak yoksa bunun sebebi biz değiliz.

Son sözümüz : alo184-sabim yetti artık/çık devreden!

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol