Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

SAĞLIKTA KÖKLÜ DÖNÜŞÜM
 “Sağlık hizmetlerinden Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin en iyi şekilde yararlanması için elimizden gelen gayreti sergiliyoruz. 400 Yataklı Necip Fazıl Şehir Hastanemiz faaliyete geçti, hizmet vermekte, yakında üniversite hastanemiz de faaliyete geçecek. Gerek ödenekleri konusunda gerekse kadro tahsisi konusunda ihtiyaçları için çalışıyoruz. Üniversite Hastanemiz için Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Çocuk Gastroentrolojisi, Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi, Çocuk Nefrolojisi,  Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi branşlarında yeni kadroların tahsisini sağladık. İdari kadroların tahsisi için de çalışmalarımız sürüyor. Bu konularda Sağlık Bakanlığı ile devamlı irtibat halindeyiz. Yeni Bakanımıza Sağlık Komisyonu olarak bir ziyaret gerçekleştirdik.



Ak Parti Hükümeti, iktidara geldi
ği günden beri her vatandaşımızın sağlık hizmetinden mümkün olan en yüksek standartta yararlanabilmesini amaçlamaktadır. Bu amaca yönelik olarak da hepimizin de bildiği üzere Sağlıkta Dönüşüm Programı hazırlanmış ve 2003 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile sağlık hizmetlerinin kaliteli, etkili, verimli ve bütün vatandaşlarımızın erişimine açık bir şekilde sunumu sağlanmıştır. Sağlıkta Dönüşüm Programı hedeflerinin gerçekleştirilmesiyle ilgili önemli hususlardan biri de hastanelerin fiziki şartlarını iyileştirerek hasta, hasta yakınları ve çalışanların memnuniyet düzeyini yükseltmektir.

Sağlık hizmetleri ertelenemez, bekletilemez, vazgeçilemez ve ikame edilemez niteliğe sahiptir. Bu yönüyle sağlık yatırımlarına ayrılabilen kaynaklar göz önüne alındığında, sağlık hizmetlerinin kaliteli şekilde sürdürülebilmesi için finansman ihtiyaçlarının alternatif kaynaklardan karşılanması zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Bu çerçevede, alternatif yeni finansman modelleri geliştirilmektedir. Kamu ve özel sektörün altyapı ve hizmet sunumu için ortak yatırım yapması esasına dayanan "Kamu Özel İşbirliği Yatırım Modeli" bu alternatiflerden birisidir. Bu şekilde sağlık yatırımları için özel girişimcilerden kaynak sağlanması mümkün olacaktır.

Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Yapılan Projede Kahramanmaraş için YPK’nın Onayına Sunulacak Olan 1. Listede Yer Alan 500 Yataklı Şehir Hastanesi Yer Alıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol