banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

OPERATÖR DOKTOR İNCİ KAPUDERE’DEN, GENİTAL ESTETİK BİLGİLERİ

Özel Sular Akademi Hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapan Operatör Doktor İnci Kapudere Hansu, kozmetik jinekolojiden bahsederek, ,Estetik ve fonksiyonel bozuklukları gidermenin  mümkün olduğunu söyledi.

Doktor Kapudere Hansu, “Genital estetik, cinsel ilişki sırasında kendini yetersiz hissetme ve buna bağlı oluşan özgüven eksikliği oluşan kişilere ve cinsel ilişki sırasında ağrısı olan ve sık vajinal enfeksiyon geçiren kişilere önerilmektedir.” dedi.

“İŞLEME BAĞLI OLARAK AYNI GÜN TABURCU OLUNABİLİYOR”

İşte Opr. Dr. İnci Kapudere Hansu’nun o açıklaması: “Genital estetik diyince aklımıza ilk olarak isteğe bağlı estetik operasyonlar gelmekle beraber, doğum ve doğum travmalarına bağlı oluşan şekil ve fonksiyon bozuklarından, yaşlılığa bağlı şekil bozukluklarından, doğuştan var olan şekil bozukluklarından, cinsel ilişki sırasında kendini yetersiz hissetme ve buna bağlı oluşan özgüven eksikliği oluşan kişilere ve cinsel ilişki sırasında ağrısı olan ve sık vajinal enfeksiyon geçiren kişilere önerilmektedir. Bunların dışında sadece estetik bir görünüm elde etmek için yapılabilmektedir. İşlem esnasında sadece sınırlı uyuşturma uygulanabileceği gibi aynı zamanda genel anestezi de uygulanabilmektedir. Yine işleme bağlı olarak aynı gün taburculuk planlanabilirken bazı durumlarda hastanede yatış verilebilmektedir. İşlem esnasında eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş aldırmaya gerek yoktur ve ameliyat sonrası herhangi bir iz kalmamaktadır. Daha sağlıklı ve daha mutlu bir cinsel yaşam için siz sevgili hastalarımı muayeneye bekliyorum.”

GENİTAL ESTETİK NEDİR?

Genital estetik girişimleri, genital bölgede sonradan ya da doğuştan olan şekil bozukluklarının giderilmesinde kullanılan estetik yöntemlerine verilen isimdir. Genital bölge şekil bozuklukları, ilk ve en önemlisi özgüven eksikliği yaratır. Ayrıca kadının cinsel hayatını ve günlük yaşantısını olumsuz etkilemektedir. Zamanla cinsel isteksizlik, akıntı veya ilişki sırasında anksiyete gibi ciddi sorunlar oluşabilmektedir.

Kadın dış genital organları mons pubis dediğimiz göbek altındaki kemikli kısım, labia major (dış dudaklar), labia minor (iç dudaklar), klitoris (labia minörlerin üste ki birleşim yeri), hymen dediğimiz kızlık zarından oluşur. Cinsel bölge ile ilgili sorunlar doğumsal, gelişimsel ve gebelik sonrası olabilmektedir. Bazı genç kadınlarda dış anatomik yapı hiç gelişmemiş da az gelişmiş olabilmektedir. Bununla birlikte asimetrik bir yapıya da sahip olabilmektedir. Kişi kendi vücudunu tanımaya başladıkça genital bölgedeki farklılıklar rahatsızlıklara yol açacaktır.

GENİTAL ESTETİK UYGULAMALARINDA AMAÇ

Tıp alanındaki ilerlemeler sayesinde, kadın genital bölgesine cerrahi ve cerrahi olmayan müdahaleler ile etkili sonuçlar elde edilebilmektedir. Kişinin sosyal olarak kendisini iyi hissetmesi ve cinsel hayatında partnerine uyumunun artması amaçlanmaktadır.

GENİTAL ESTETİK NELERİ KAPSAR?

Genital bölge estetiği, genital kasları geliştirerek, vajinanın çapını daraltıp yeniden şekillendirerek eski haline dönüştürür. Labioplasti ya da perineoplasti vajinanın dış görünüşüne yönelik yapılan estetik işlemdir. Vajinoplasti ise vajinanın iç yapısına yöneliktir.

Kadınlar genelikle genital estetiği vajinal genişlik ve iç dudakların büyüklüğüne bağlı olan sarkıklık sebebiyle yaptırır. Genital bölgenin estetik görüntüsü iyileştirilerek kadının özgüveninin artırılması sağlanırken, cinsel ilişkiden zevk almasına destek olunur.

KADIN GENİTAL BÖLGE CERRAHİ UYGULAMALARI

Yaş ilerledikçe yaşlanmaya bağlı dış dudaklar gerginleşmeye yani yağ dokusu azalmaya başlar. İç dudakların küçültülmesi, vajinoplasti gibi operasyonlar kadınların ihtiyacı olan genital estetiklerden bazılardır.

LABİOPLASTİ NEDİR?

Genelde doğuştan gelen veya ergenlik çağı ile büyüyen, sarkan ve düzensizleşen “labium minor” denilen iç dudaklar, estetik olarak kötü görünmekle beraber özellikle otururken rahatsız edici bir form almaktadır. Bazen “labial asimetri” dediğimiz dudak kısmının biri diğerine göre daha uzun veya farklı yapıda olabilmektedir. Bu durumların cerrahi olarak düzeltilmesi ameliyatına Labioplasti denir.

Kadın dış genital bölgesinde bulunan Labium Majör (Dış Dudak) veya Labium Minörde (İç Dudak) bulunan deformasyonlar, cinsel ve sosyal açıdan rahatsızlık verici düzeye gelebilmektedir. Uygun cerrahi yaklaşımlar ile bu deformasyonların düzeltilmesi mümkündür. Lokal anestezi veya Sedasyon uygulaması altında yapılabilen bu girişimler sonrası 4 haftalık bir cinsel perhiz uygulanmaktadır. 4 hafta sonunda, hastada cerrahi iz kalmamaktadır. Bununla birlikte cinsel hayatına geri dönebilmektedir.

VAJİNOPLASTİ NEDİR?

Vajina ilerleyen yaş, normal doğum, cinsel ilişki, kürtaj ve benzeri müdahaleler gibi nedenler sonucunda genişleyebilmektedir. Vajina daraltma ameliyatı ya da diğer adıyla “Vajinoplasti” vajinayı eski sıkı haline kavuşturmak amacıyla yapılmaktadır. Bunun için cerrahi sıkılaştırma yapılabildiği gibi lazerle sıkılaştırma yapmak da mümkündür. Bu yeni teknikle neşter kullanmadan uygulama yapılabilmekte ve daha hızlı iyileşme sağlanmaktadır.

Vajina, kalıtsal olarak veya doğum sonrasında gevşemeye bağlı deforme olabilmektedir. Bu sorun, vajina arka duvarından mukoza ve kas dokusunun çıkartılarak tekrar dikilmesi ile vajinal kanal daraltılır. Hasta birkaç gün sonra günlük hayatına dönebilecektir. İşlem sonrası yaklaşık 4 hafta cinsel perhiz uygulanması gerekmektedir.

KLİTEROPLASTİ

Klitoris, idrar kanalının hemen üzerinde her iki labiumların üst birleşim bölgesinde bulunan kabarıklıktır. Bazen gereğinden büyük olması, kadınlarda rahatsızlık hissi ve özgüven eksikliğine sebebiyet verebilir. Fazla doku cerrahi olarak uzaklaştırılır, kalan kısım eriyen dikişler kullanılarak süture edilir. Kliteroplasti ameliyatı bazen labioplasti estetiği ile kombine edilebilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol