banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ BORAHAN GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI

Bu haber kez okundu.

KSÜ TÜP BEBEK MERKEZİ, 2 BİN AİLEYİ ÇOCUK SAHİBİ YAPTI

2015 yılında hasta kabul etmeye başlayan Tüp Bebek Merkezi, 2 bine yakın ailenin tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmasını sağladı.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Murat Bakacak ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alev Özer, tüp bebek tedavileri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

7 YILLIK SÜREÇTE 20 BİNE YAKIN AŞILAMA TEDAVİSİ YAPTIK

Kahramanmaraş ve bölge halkına hizmet verdiğine ve başarı grafiğine dikkat çeken Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Murat Bakacak, Tüp Bebek Merkezi’nin bugüne dek binlerce aileye bebek sevinci yaşattığını söyledi.

Merkezde 3 bin çifti tedavi altına aldıklarını söyleyen Bakacak, “Merkezimiz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 2015 yılında altyapı projesi kapsamında açıldı. O günden itibaren bölgemizde çok yoğun bir şekilde faaliyet göstermekte. Kahramanmaraş’taki tek tüp bebek merkezi, yakın çevrede de kamu da yer alan tek tüp bebek merkezi olarak faaliyetlerini göstermekte. Hastalarımızın çoğunluğu Kahramanmaraşlı olmak üzere, çevre illerden de pek çok hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Kurulduğumuz günden bu yana, çocuk sahibi olmak isteyen ailelere hem tüp bebek hem de tüp bebek harici üreme teknikleri konusunda hizmetler veriyoruz. Bu 7 yıllık süreçte, yaklaşık 4 bin tüp bebek tedavisi gerçekleştirdik, 3 bin çifti tedavi altına aldık, bu çiftlerimizden bazılarına tek tedavi bazılarına birden fazla tedavi yaptık, 2 bine yakın ailenin tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmasına vesile olduk. Tüp bebek tedavisi haricinde aşılama tedavileri de yapmaktayız, 7 yıllık süreçte 20 bin’e yakın aşılama tedavisi yaptık. Merkezimizde 5 Kadın Doğum Uzmanı ile çalışmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Son Teknolojiyle ve Son Bilgilerle Gereken Tüm Hizmeti Hastalarımıza Sunuyoruz

KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alev Özer ise, merkezin faaliyetleri hakkında şu ifadelere yer verdi: “Merkezimizde çok farklı tedaviler uyguluyoruz, bunların arasında sperm dondurma var. Sperm sayısı az olan erkeklerin verdiği numuneleri doldurabiliyoruz, hiç spermi olmayan erkeklerde tese dediğimiz yöntemlerle yumurtalık dokusunu dondurabiliyoruz. Özellikle yumurtalık rezervi azalmış kadınlarda pooling dediğimiz tekrarlayan siklus yapıp, embriyolar elde edip onları dondurabiliyoruz ve sonrasında parça parça transferlerini yapabiliyoruz. Özellikle dondurma seçeneği, güncel teknolojide en son seçeneklerden birisi. Biz de merkezimizde aktif olarak kullanıyoruz. Hem embriyoların hem de spermlerin dondurulabiliyor olması gerçekten büyük bir avantaj bizler için. Yumurtalık kapasitesi fazla olan hastalarda bu yöntem çok işe yarıyor, çünkü OHSS dediğimiz vücutta su toplanması gibi sorunlardan hastayı korumak adına embriyoları dondurup sonra transferini yapıyoruz. Ayrıca gelen hastayı değerlendirmek adına rahim filmini çekiyoruz ve herhangi bir sorunları varsa öncelikle onları tedavi ediyoruz. Şu an Türkiye’de olan tüm imkânlar buradaki merkezimizde mevcut, son teknolojiyle ve son bilgilerle gereken tüm hizmeti hastalarımıza sunuyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol