Bireysel ve gelişim özellikleri ile eğitim yeterlilikleri açısından akranlarından farklılık gösteren özel gereksinimli öğrencilerimiz; tıpkı akranları gibi okulu ve okulla ilgili her şeyi özlediler. Çünkü okul; eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşıladıkları, sevdikleri sıcak bir yuvadır.

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin mesleki, sosyal ve kültürel alanlarda bilgi ve becerilerle donatılması, onların hayata kazandırılması, üretken ve mutlu bireyler haline getirilmesi, eğitim ile mümkündür.

  Özel eğitime gönül vermiş tüm öğretmenlerimiz; öğrencilerinin yüreğine dokunmak onların yüzündeki tebessüm olmak için sabırsızlıkla eylül ayını beklediler. Sevgi, sebat ve sabır ile kanatsız meleklerine kavuşacak ve eğitime kaldıkları yerden devam edeceklerdir.

  Özel eğitim öğrencilerinin bir kısmı telafi eğitimine katılmış fakat çoğunluk kısmı farklı sebeplerden dolayı eğitimine yaz boyunca devam edememişti.

*

  Pandemi koşulları, koronavirüs tehlikesi derken okullarımız bir kapandı bir açıldı. Derslerin büyük bir bölümü ekran karşısında, uzaktan eğitim yoluyla sürdürmek zorunda kalındı. TRT EBA TV üzerinden eğitimler devam etti, yaz tatilinde yaşadıkları yorgunlukları geride bıraktı.

  Özlemlerini her fırsatta dile getiren, okul ve öğretmenlerine olan sevgilerini masum bir tatlılıkla ifade eden özel gereksinimli öğrencilerimiz için vuslat vakti geldi.

2021-2022 Yeni Eğitim-Öğretim Yılı tüm öğrenci ve öğretmenler için hayırlı olsun.

Filiz AVCI DİŞÇEKEN KİMDİR?

Özel eğitim öğretmeni.1976 Adıyaman/Gölbaşı doğumlu, evli ve üç çocuk annesi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Gölbaşı'ında tamamladı. Lisans eğitimini 100.Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde  tamamladı. Ülkemizin farklı illerinde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde yüksek lisansını  yaptı. Özel eğitim öğrencileri ile yapmış olduğu çalışmalarından dolayı 2020- 2021 Eğitim-Öğretim Döneminde Kahramanmaraş 'ta Yılın Fark Yaratan Öğretmeni seçildi. Eğitimde Model Örnekler, Okullar Hayat Olsun,E-twinnig, Tübitak, Erasmus gibi bir çok projede yer aldı ve Ulusal Kalite Etiketi Ödülü' nü aldı. Mesleki ve kişisel gelişime önem veren Filiz AVCI DİŞÇEKEN eğitim faaliyetleri yanında Sivas Şairler ve Yazarlar Derneği'nin SİYSAD Şairler Antolojisi kitabında şiirlerinden bir kısmı yayınlandı. Ayrıca Kahramanmaraş 'ta Edebiyatın Başkenti adlı dergide de bazı şiirleri yayınlandı. Birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü'nde özel eğitim öğrencilerine okuma yazma eğiticiliği yaptı. Halen Kahramanmaraş'ta bir özel eğitim okulunda idareci olarak çalışmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol