Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

YARIM ASIRDIR TARİHE NOT DÜŞÜYORLAR

Gazeteci Gökhan Şahin Kahramanmaraş’ta yıllardır görev yapan gazetecileri, ev ve işyerlerinde tek tek ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

İlk olarak Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci’yi evinde ziyaret eden Gökhan Şahin, çeşitli hediyelerle birlikte pasta ikramında bulundu.

Yapılan sürprizden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Mehmet Fiskeci, “Bütün dostlarımın ve meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyor ve şahsınızda hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından Gökhan Şahin, Elbistan ilçesinde 1957 yılından günümüze gazetecilik yapan 90 yaşındaki Mehmet Göçer’i işyerinde ziyaret etti.

Burada günün önemine binaen açıklama yapan Mehmet Göçer, “23 Ağustos 1957 yılında Elbistan’da kurduğum ilkel matbaada Elbistan Postası Gazetesini yayınladım. 29 Mayıs 1960 darbesi dolayısıyla genelgeler ağır geldi 30 Temmuz 1960’da Elbistan Postasını kapattık. Aynı tarih itibariyle Elbistanınsesi Gazetesi yayına girdi. O günden bugüne Allah’a şükür yayına devam etmektedir. Ayrıca 1959-2003 yılları arsında TRT muhabirliği yaptım. 2003 yılından itibaren gazetecilik işini evlatlarıma bıraktım. Sonra Un Sandığı adı altında kitap yazmaya başladım. Bu itibarla beni bu günde yalnız bırakmayan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımın günü kutluyorum” dedi.

Ziyarette konuşan Gökhan Şahin ise, “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Ben bir gazeteci olarak değerli büyüklerimi sadece 10 Ocak’ta değil de her gün hatırlanmasını isterim. Bugünün önemine binaen bu işe ömrünü adayan başta Mehmet Göçer abimizi ziyaret ettik. Allah onları başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Daha sonra Şahin, yine ömrünü mesleğe adayan Gazeteci Mehmet Taş’ı evinde ziyaret etti. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Taş, “Sevgili Gökhan, her zaman bu güzelliği bu kibarlığı yapar. Ben çok teşekkür ediyorum kendisine. Beni çok mutlu etti. Meslekte 41. yıla geldik. Genç arkadaşlarımızın böyle özel günlerde bizleri hatırlayıp, onura etmesinden mutluluk duyuyorum.  Ne mutlu böyle güzel arkadaşlarımıza” dedi.

Şahin, son olarak Kahramanmaraş Basın İlan (BİK) Müdürü Abid Vanlı’yı evinde ziyaret etti. Yapılan sürpriz karşısında memnuniyeti ifade eden Abid Vanlı ise, “Hediyeleşmek en güzel sünnettir. Sünneti yerine getirdiğin için tebrik ediyorum. Tabi hediye almak hatırlanmak güzel bir durum bu günlerde. Bu hediyeden ziyade daha çok hatırlanmak. İnşallah gazeteci arkadaşlarımız seviyeyi daha yukarıya çıkarırlar. Bizde mutlu oluruz. Geriye dönüp bakıldığında, bunlarda gazeteciymiş derlerse o zaman üzülürüz. Ahilik ahlakının oturması lazım. Bugünlerde maalesef çıta aşağıda, bu hususta çalışma yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol