“Resim yapmak benim için yaşamın bir parçası” diyen Demirci, resimlerini doğayı izleyerek ve eserlerinin büyük çoğunluğunu fırça kullanmayarak eliyle yaptığını kaydetti.
Demirci, “Elle resmi çok az sayıda sanatçı yapar. Bende bu teknikle resimlerimi yapıyorum. Elle dokunarak, hissederek yapıyorum” dedi.
Resim temalarının değişiklik gösterdiğini, Kırsal-Doğa, Kırsal-İnsan ve Piri Reis temalı resimlerinin de olduğunu, ancak önemli bölümünü doğadan esinlenerek yaptığını anlatan Demirci, “Resim yapmak süslemek değildir. Resim yaparken samimi olmak gerekir. Doğayı olduğu gibi yabani şekli ile yapmaktır. Ben resimlerimi yabani şekli ile yapıyorum ve soyutluyorum” diye konuştu.
Demirci’nin sergisi, 8 Ocak’a kadar her gün 10.00 - 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
SANATÇI
Elbistan 1959 doğumlu olan Demirci, Mersin Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1979’da Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde yükseköğrenimini tamamlayan sanatçı, çeşitli eğitim kurumlarında sanat eğitimciliği yaptı.
Siyah Kalem Sanat Galerisi’ni yöneten Hacı Demirci, bugüne kadar İzmir, Ankara, Mersin, Aksaray ve Antakya’da birçok kişisel ve karma sergiye katıldı. Çalışmalarına Ankara’daki özel atölyesinde devam eden sanatçının eserleri, çeşitli kurum ve özel koleksiyonlarda yer alıyor.
Kültür Bakanlığı’nın “Türkiye Resimleniyor Projesi” kapsamında Aksaray’ı resimleyen sanatçı, Kültür ve Ulaştırma Bakanlıklarının, “Tarihi Tren Garları Resimleniyor” ortak projesi kapsamında da İzmir Selçuk Tren Garı’nı tuvale aktardı.