banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ŞAİR AKSU'NUN SESİ ERZURUM'DAN YANKILANDI!

Erzurum Sevdası isimli derginin Aralık sayısı için bir yazı kaleme alan Şair Mehmet Aksu “Ömrümün öteye tırmanışında Erzurum günlerim hayat merkezimi oluşturanlar arasında soluk aldığım can hane merkezdir. Memleketimin sırtını Ahir Dağına, Erzurum da Palandöken Dağına dayadığı gibi benimde gönlümün yaslandığı dağlardı bu iki şehrin kardeş olmasını arzuladığım dağlar. “ diyerek, görevi nedeniyle bulunduğu gurbetten Memleketi Kahraman Maraş ve İkinci Memleketi olarak gördüğü Erzurum'’da yayınlanan dergiden tüm okurlarıyla hissiyatını paylaştı.

Aksu kaleme aldığı yazısında tarihi ve edebi birçok bilginin yanı sıra iki şehrin birbiriyle olan tarihsel kökeni, yetiştirdiği şairler, tarihi şahsiyetler ve yine iki şehrin arasında kullanılan ortak yöresel ifadelere de yer verdi. Kahraman Maraş Ve Erzurum’un birbiriyle münasebetinin çok eski yıllara ve ortak köken birlikteliğine dayandığını vurgulayan Aksu; ”yıllar önce başlatmış olduğum Kahraman Maraş ve Erzurum Kardeş Şehir Olsun çağrısı esasen bir farkındalık yaratmak için yola çıktığımız sloganımızdır, zira bu iki şehrin kadim tarihi incelendiğinde her nakşında iç içe geçmiş birbirinden güzel izler barındırır özünde. Çok sayıda Şairi bağrında yetiştiren iki kardeş şehirden onlarca dizeler duyulmuştur ülkemin her yerinde” ifadelerine yer verdi.

ERZURUM SEVDASI İSİMLİ DERGİ İÇİN UZUN BİR YAZI

Aksu, başta dergi yönetimi olmak üzere tüm çalışanlarına bu hissiyatı birlikte paylaştıkları için teşekkür etti.

Şair Mehmet Aksu okurlarına bir müjde verdi. Aksu yakında yayınlanacak üç güzel eserini okurlarına duyuracağını sözlerine ekledi.

Aksu’nun Erzurum Sevdası isimli derginin Aralık sayısının 12-17. sayfalarında

Nakış kınası aynı olanın kalkışı alkışı aynı olur.” Başlıklı yazısını okumak için https://erzurumsevdasi.com/erzurum-sevdasi-dergisi-aralik-sayisi-2020/ ziyaret edebilirsiniz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol