banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

“EDEBİYAT YOLU” HUZURA AÇILAN BÜTÜN KAPILARA UĞRAMALI

Kahramanmaraş – Göksun arası tamamlanan yol Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete girmiş ve yolun adı ise ‘Edebiyat yolu’ olarak belirlenmişti. Edebiyatın başkenti olarak adlandırılan kentte Kahramanmaraşlı şair ve yazar Mehmet Aksu, edebiyat yolunun ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Hizmete giren yolun yüz yıl sonra bile ihtiyaca cevap verebileceğini söyleyen Aksu, “Kahramanmaraş - Göksun güzergahında bulunan yola “edebiyat yolu” adı ile güzergah üzerindeki tünellere de memleketimin şair, yazar ve ozanların isimleri verildi. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Şair, yazar ve ozanlarımız eserleriyle öteye açılan yoldaki tünelleri delen ötelerden gelen ışığın yansısını haneye sofra lezzetinde sunan isimlerin hatırlanması gerekli görünenlerimizdir” dedi.

EDEBİYAT YOLU BİZİM ARZUMUZA UĞRAR VE KARDEŞE YOLUNU BULUR!

 “Erzurum ve Kahramanmaraş’ın kardeş şair kent olması gerektiğini savunan ve bir edebiyat yolunun da Erzurum’da olmasını isteyen Aksu, “2012 yılında Erzurum da bir gurup şair ile Kahramanmaraş şairler şehri başkenti demiştik. Şiir dinletilerimizi her yıl her tekrarlayarak, neden gerekliliğini dilendirdik uygun zeminde de dilendirmeye devam ediyoruz. “Edebiyat yolu” projesinin devamının olduğuna inanıyorum. Önceki yıllarda sesimizi duyan basın çevresinin de desteğiyle sesimizi her iki ilin idarecilerine, devlet büyüklerine geniş halkalara duyurmaya çalıştık. Bu zikrimizle toplumumuzdan neslimize bırakacağımız kültür aktarımında sancak taşıyıcı er eller yetiştirmek adına sorumluluk bilinci oluşturarak sorumluluk yüklemektir. Erzurum ve Kahramanmaraş’ın kardeş şair kent olması en büyük arzumdur. İnşallah “Edebiyat Yolu” bizim arzumuza uğrar ve kardeş yolunu bulur. Bu yol da edebiyat yolu olarak huzura aşılan bütün kapılara uğrar” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol