banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ÇERKES SÜRGÜNÜ’NÜN 158. YILINDA ANMA ETKİNLİĞİ

Çerkeslerin anavatanları Kafkasya’dan sürgün edilişinin 158. yılı dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği iş birliğiyle anma etkinliği gerçekleştirildi. Göksun’un Fındık Mahallesi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Çerkes sürgününün 158. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen anma etkinliğinde katılımcılar ellerinde bayraklarla bölgede bulunan Adatepe Göleti’ne giderek çelenk ve karanfil bıraktı. Program, protokol konuşmaları ve Sürgün Anıtı’na karanfil bırakılmasıyla noktalandı.

ACILARINI YÜREĞİMDE HİSSEDİYORUM

Programı dolayısıyla Çerkeslerin anavatanlarından sürgün edilişinin 158. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen anma törenine katılamayan Başkan Güngör gönderdiği mesajında, “Çerkes kardeşlerimizin anavatanlarından sürgün edilişlerinin 158. yılında, yaşanan büyük acıları yüreğimde hissediyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol