banner1451
banner1461

Geçen hafta Çarşamba günü, Neşe Yıldızhan (Bu arada, KAGİD başkanlığına seçildiği, layık görüldüğü için kendisini kutluyor, başarılar diliyorum) ve Sibel Atıcı’nın hazırlayıp sundukları KENT KULİSİ programının canlı yayın konuğu iken, özel ve mesleki yaşamımdan kısa kesitler aktardım.

Nereden nereye geldiğimizden satırlar ekledim ve gelinen noktada o gün konuştuklarım yarım kalınca, (yazı uzamıştı çünkü) devamını bugüne saklama gereği duydum.

O gün canlı yayındaki konuşmamda neleri köşe yazıma taşımadım, bugün onlardan izler bulacaksınız.

*

Ömrüm boyunca kendimi hep bu şehre hizmete adadım. Zaman tanımadım, zorluk tanımadım, engel tanımadım ve bugünlere dişimizle, tırnağımızla kazıya kazıya gelirken, şunu rahatlıkla söyleyebilirim, halkın desteğini hep arkamızda hissettik.

Çünkü vatandaş her şeyi görüyor, analiz ediyor, eleştiriyor. Bizler de toplumun bize sunduğu sorumluluğu kusursuz yerine getirmek adına hem şehrimizi, hem firmamızı tanıtmak için gece gündüz uğraş veriyoruz. Eleştirilerden ders aldık, uyarıları görmezden gelmedik, müşterilerimizin önerilerine sıcak bakarak, kendimizi geliştirmeyi ve hedefi yüksek tutmayı prensip edinince, bugün sadece kent merkezinde değil, Türkiye ve dünyada marka haline gelen alpedo’yu yedi düvele tanıtmanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

*

Programda şunu demiştim, ‘her şeyini kaybet ama şahsiyetini kaybetme!’

Bu kriterler doğrultusunda, çizgimizden taviz vermedik, kalitemizden taviz vermedik, müşteri memnuniyetinden taviz vermedik, hedeflerimizden (yeni şubeler yakında) taviz vermedik.  Ha, bugünlere gelene kadar bedel ödedik mi, fazlasıyla.

Olsun, bu şehre, bu insanlara feda olsun! Çünkü bu halk, ülkemin insanları her şeyin en iyisine, en güzeline layık!

*

Dedim ya, halen 16 ülkeye Kahramanmaraş’tan ürün gönderiyoruz. Sadece dondurma değil, şehrimize ait yöresel ürünlerimizi de gönderirken, şehrimizin tanıtımına ortak oluyoruz. Bu kapsamda yurt ışında hedefimiz 30 ülkeye ulaşmak. Bizim bir marka değerimiz var ama ürünlerimizin üzerinde, etiketlerde ‘Kahramanmaraş’ yazıyor.

Başka neler konuştum, kısa kısa özetlemek istersem…

Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek olan GASTROSHOW’a katılacak 7. şehir biz oluyoruz. Bu büyük bir onur, şehrimizin tanıtımı için müthiş bir fırsat. Gastronomi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ki geçtiğimiz günlerde şehrimize gelmiş, kendisini ağırlamıştık, fuara katılmamız için onay verince, tabi ki sevindik. Arkadaşlarımızla birlikte, valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör’ü ziyaret ederek destek sözlerini aldık.

*

Bu şehir için bir çivi çakanı, taş üstüne taş koyanı takdir ederiz. Fatih Erkoç başkanımız bu şehre hizmet etti, eserler vücuda getirdi. Devamında ise Hayrettin Güngör Başkanım, kaldığı yerden hizmetlerini sürdürdü.

Dondurma festivali çok konuşuluyor. Tabi geçene yıl araya pandemi girince ertelendi. Ustalarımız, markalarımız var ve çok da keyifli geçiyordu. İnşallah hayata normale döner, yine yaparız. Ama birbirimizi kucaklayarak. Biz ulusal bir festival olmasından yanayız.

*

MÜSİAD soruldu bize.

Bir kurumsal kimlik oluşturduk. Bizden önce Mustafa Buluntu kardeşimiz çok güzel hizmetler verdi. İnşallah ikinci yılımızda yine adayım ve genel kurulumuza genel başkanımız sayın Abdurrahman Kaan beyefendi de gelecekler. Önümüzdeki ayın ilk haftasında genel kurul olacak. İşadamlarımızla, üyelerimizle çıtayı yükseltmeye çalıştık, bunu da başardığımıza inanıyorum. Bir işi yapacaksak, iyi yapmalıyız. İnşallah yeni dönemde, yani içinde bulunduğumuz yılda şehrimize yeni vizyonlar kazandırmak istiyoruz. Çok şükür bu şehirde işsizlik yok, ama iş beğenmeme var.

*

Bana bu fırsatı verdikleri için KENT KULİSİ ekibine teşekkür ediyorum.

Aslına bakılırsa 1 saati bulmuştu yayınımız. Yorumlar, sorulara gelince cevap vermemek olmazdı. Sağ olsun arkadaşlarımız beş-on dakika uzamasına göz yumdular. Ben de finali yapmak adına, gazeteci büyüğüm, KİMLİK GAZETESİ sahibi, ki ben de bu gazetenin köşe yazarı olarak sayın Mehmet Fiskeci ağabeyime huzurunuzda teşekkür ediyorum, Rabbim ona sağlıklı uzun ömürler versin.

Her şey Kahramanmaraş için.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol