banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

YORULMAZ; ŞEHİD MESLEKTAŞLARINI UNUTMADI
 Yorulmaz ”Haziran ayından itibaren renklerin lisanına merak sardığını, fırçayla tuval arasındaki sırları aşikâr eylediğini belirterek, renklerden tuvale uzanan ve gönülden fırçaya akseden sırlar dünyasında gezinmenin farklılığını yaşadığını” söyledi.

Yorulmaz ”Yirmi dokuz harften müteşekkil gönül ordusuyla gezindiğim yolculuklarımın neticesinde nice gönüllere ulaştım. Niceleriyle sır kapılarını birlikte araladım. Gün geldi şehrimde destanlaşan yiğitlerin çağlayan coşkulu sesi oldum. Gün geldi şehid çocuğunun onurlu dimdik duruşunu gönüllere kazıdım. Gün geldi Anadolu’ma musallat olan leş kargalarının gerçek yüzlerini korkusuzca tarih sayfalarına not düştüm. Gün geldi madde bağımlığının pençesinde yok olmaya yüz tutan yitik neslin gözyaşlarına tercüman oldum. Gün geldi şehrimin sahipsiz yaylalarına bad-ı saba ve akşam vakitlerinde çıkıp yalnızlığına ortak olurken, yüreğime yağan zopurla birlikte secdeye kapandım. O kutlu geceden sonra gönül ordusuyla yaptığım seferlere ara verdim” dedi. 



Yorulmaz ”Renklerin lisanını ilhamla öğrenip, gönle düşen sırlı cemreleri, fırçayla dost olup, can dostların gönlü gibi, o kardan daha beyaz olan tuvale sevgiyle, sabırla, muhabbetle, aşkla ve gözyaşları içerisinde işlemenin sırrına erdikten sonra o muhteşem iç huzuru yakaladım. İşte o günden bugüne kadar yaptığım tüm yağlı boya çalışmalarımda sırlı dünyamda yaşadığım hallerin esintilerini yansıtmaya çalıştım. Haziran ayında başladığım ve bugün itibarı ile on yedinci yağlı boya çalışmamı bitirdim. Yirmi beşinci çalışmamı bitirdiğimde “GÖNÜL SEYYAHLARININ YOLCULUĞU” adlı sergimi açmayı düşünüyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Yorulmaz”24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle can dostlarla, meslektaşlarımla ve tüm kamuoyu ile Kahramanmaraşlı altı şehid meslektaşım için yaptığım iki çalışmayı paylaşmak istedim” dedi.

Yorulmaz” Tüm şehidlerimi, şehid meslektaşlarımı rahmetle anarken, Anadolu’mun dört bir köşesinde insanüstü bir gayretle görev yapan meslektaşlarımın “Öğretmenler Gününü” kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu nice yıllar dilerim ”dedi.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol