Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

YASAĞA MECLİS ÖNÜNDE PROTESETO!
 - “AKP’nin valileri de Başbakan gibi Alevilere nefretle bakıyor”

- Meclise çağrı: Maraş katliamının üstünü örtme

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de desteklediği protesto eyleminde, valiliğin yasağını eleştirdi.

1978’de 19- 24 Aralık tarihleri arasında, derin devletin sivil faşist örgütlenmelerle ittifak yaparak gerçekleştirdiği katliamın acısının tazeliğini koruduğunu belirten Özel, “Yaramız hala kanıyor. Çünkü katliamda kaybettiğimiz canlarımızı anmamıza dahi izin verilmiyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Maraş valiliği, Alevi Bektaşi Federasyonu’nun anmaya ilişkin başvurusunu reddetti. AKP hükümetinin valileri de, tıpkı AKP’nin Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan gibi Alevilere nefretle bakıyor ve katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızı anmamızdan rahatsız oluyor. Bir kente giriş tümden yasaklanıyor. Hükümetin tutumu, ancak ve ancak totaliter rejimlerin uygulamalarıyla izah edilebilir” dedi.

AKP’nin ‘kendine Müslüman’ bir anlayışla hareket ettiğini, bunun Darbeleri Araştırma Komisyonunun çalışmaları sırasında da görüldüğünü vurgulayan Özel, “Darbeleri 28 Şubat’a indirgeyen Hükümet, Maraş, Çorum, Sivas ve Dersim katliamlarının, on binlerce faili meçhul cinayetin, binlerce yargısız infazın hesabını sormamaktadır. Çünkü hükümet taraftır, teokrasi özlemleri içindedir” diye konuştu.

Maraş katliamının 12 Eylül darbesine giden sürecin dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çeken Özel, komisyonun bunu geçiştirdiğini tarihin en büyük vahşetlerinden birinin üzerini örttüğünü belirtti.

Maraş vahşeti için ayrı bir komisyon kurulmasını isteyen Özel, “Bizler, kaç yıl geçerse geçsin, Maraş’ta kaybettiğimiz canlarımız için adalet arayacağız ve bu karanlığı aydınlatıncaya kadar çaba harcayacağız. Çünkü, bu ülkeye demokrasi, özgürlükler, insan hak ve özgürlükleri gelecekse bunun yolunun Maraş’tan, Sivas’tan geçtiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol