banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

VALİ KOCATEPE’DEN OKUL ÇEVRESİ İÇİN UYARI
 okullarda meydana gelmesi muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi, öğrencilerin zararlı madde ve diğer alışkanlıklara karşı korunabilmeleri amacıyla 2007 yılında uygulamaya konulan “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi”nin uygulamasına son verildiği, ancak eğitim ortamlarında güvenliğin sağlanmasına yönelik önlemlerin daha önceki yıllarda olduğu gibi 2012-2013 eğitim öğretim döneminde de hassasiyetle sürdürüleceği bildirilmiştir.

 



Bu doğrultuda alınacak tedbirlerle ilgili 2011-2012 eğitim öğretim döneminde okullarda irtibat görevlisi olarak görevlendirilen personelin hazırladıkları raporlar incelendiğinde, okul idarecilerinin özellikle giriş çıkış saatlerinde okul çevresinde okulla ilgisi olmayan şahısların bulunduğu, bu şahısların okullardaki güvenli ortamı olumsuz etkiledikleri, öğrencilere rahatsızlık verdikleri bunların engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettikleri tespit edilmiş, ekiplerimiz vasıtasıyla bildirilen konuların çözümü için gerekli çalışmalar yapılmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim döneminde il merkezinde okullar çevresinde alınacak tedbirler, geçmiş yılların verileri de göz önüne alınarak belirlenmiş, ilgili birimlerin görevleri tespit edilmiş, ayrıca 124 okulda irtibat görevlisi olarak 65 amir, 124 polis memuru,  belirlenen okullar çevresinde de giriş çıkış saatlerinde görev almak üzere ekip ve yaya devriye görevlendirilmiştir.  

Okullar ve çevresinde alınacak tedbirler kapsamında Emre Aykırı Davranış kararının uygulanmasına ilişkin olarak; Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan matbu tebliğ ve tebellüğ belgelerinin, okul irtibat personeline ve motorize ekiplere dağıtımı yapılarak,  Emre Aykırı Davranış kararını ihlal eden 15 yaşını doldurmuş şahıslar bir defaya mahsus olmak üzere yazılı olarak uyarılacak, tebellüğ belgeleri Çocuk Şube Müdürlüğünde oluşturulacak havuzda toplanacak, kararın tekrar ihlal edilmesi halinde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince idari para cezası uygulanacaktır. Emre Aykırı Davranış kararını ihlal eden 15 yaşını doldurmamış çocukların durumları ailelerine yazılı olarak bildirilecektir. Bu uygulamanın, eğitim ve öğretim hizmetlerinin daha sağlıklı ve daha emniyetli bir şekilde yürütülmesini sağlayacağı ayrıca engel olabilecek kişiler üzerinde de caydırıcı etki yapacağı değerlendirilmektedir.  

Çocuklarımızın daha güvenli ve huzurlu ortamda eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin  (c) fıkrası ve 66. Maddesi gereğince;  Kahramanmaraş Valiliği il genelinde bulunan ilkokul,  ortaokul,  lise ve

dengi kamu ve özel eğitim öğretim kurumlarının, tehlikenin makul görülebileceği yakın çevresinde, bahçesinde ve müştemilatında, eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi bulunmayan, kurumun sükun ve huzurunu bozan, eğitim ve öğretim hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine engel olabilecek nitelikteki fiilleri işleyen  şahıslara, fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyor ise 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesinin 1. Fıkrası gereğince Emre Aykırı Davranıştan idari para cezası uygulanması, alınan kararın yerel basın ve yayın organları vasıtası ile halkımıza ilanen duyurulması, ayrıca 10.03.2011 tarihli ve 167 sayılı Okullar ve Çevresinde Alınacak Tedbirler konulu OLUR iptal edilmiştir.

            

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol