Öne Çıkanlar BAŞKAN TOPBAŞ ANILARINI TAZELEDİ SAHADA ÇALIŞIYORUZ! AYDIN; KILAVUZLU SULAMASINI BİTİRECEĞİZ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye baskan

Bu haber kez okundu.

ÜNAL; “ÖNCELİĞİMİZ SİLAHLARIN SUSMASI”
 08 Salı akşamı, Haber Türk Televizyonunda, ‘Türkiye’nin Nabzı’ programına katılan ve canlı olarak yayınlanan programda yapımcısı ve sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını cevaplandıran ve yaklaşık 45 dakika süren canlı yayında konuşan AK Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal, yayına mecliste gurubu bulunan muhalefet partileri eleştirerek başladı, İmrali görüşmeleri, Kürt sorunu, terör, dokunulmazlıklar,  terörist başı Abdullah Öcalan’a ev hapsi ile genel affa ilişkin düşüncelerini açıklarken, terör örgütünün silahı bırakmak zorunda olduğunu söyledi.



“Türkiye Cumhuriyeti devleti kimseyle pazarlık yapmaz. Siyasetin üzerindeki vesayeti kaldırma mücadelemiz de sürüyor, sürecektir”
dedi ve devletin hukuk düzeni, idam ve dokunulmazlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ

Terör örgütünün daha fazla terörü sürdüremeyeceğini gördüğünü ileri süren Ünal, müzakerelerin, görüşmelerin bir milli birlik ve kardeşlik projesi olduğuna değinerek, AK Partinin devletin Kürt sorunuyla ilişki kurma biçimini nasıl değiştirdiğinin altını çizdi, muhalefet partilerini de eleştirerek, “MHP ve BDP’ye bakarsak 30 yılda hiçbir şey değişmemiş” diye konuştu ve AK Partinin siyaseti çözüm üretmek için kullandığını ifade etti, programcı Didem Arslan Yılmaz’ın “İmralı görüşmeleri süreci meclisteki çalışmalarla desteklenecek mi?” sorusu üzerine de “Süreç sadece Öcalan ile görüşmelerden ibaret değildir,” ifadesini kullandı, arkasından vurucu açıklaması geldi, “İmralı mutabakatı demek, toplum algısıyla oynamaktır, biz buna izin vermeyiz” dedi.


GENEL AF VE APO’YA EV HAPSİ

Programcı Didem Arslan Yılmaz’ın, son günlerin gündemdeki sorusu olan, “Müzakereler sonucu genel af çıkacak mı, Apo’ya  ev hapsi var mı?” şeklindeki sorusuna Ünal şu cevabı verdi; “Biz AK Parti olarak MHP lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarında rasyonel bir görüş bulamıyoruz. İmralı mutabakatı, İmralı ile müzakerelerde mutabakat sağlandı gibi ifadeler, yaklaşımlar doğru değil.”

Sunucu Yılmaz’ın ısrarla sorduğu; “Devlet Öcalan’dan ne bekliyor?” sorusuna ise Ünal, “Nihai çözüm sürecinde her şeyi medyada, basın önünde konuşmak doğru olmaz” diye cevapladı.

“Terörle mücadele başka, terörist ile mücadele daha başka” diyen Ünal, her birinin ayrı ayrı boyutları olduğunu vurguladı.

Son olarak, istihbarat örgütlerinin çözüme katkı sağlayabileceğinin de altını çizen Ünal, “Biz annelerin yüreğindeki acıya son vermek için uğraş veriyoruz” diyerek sözlerine nokta koydu.

Yaklaşık 45 dakika süren canlı yayında, Ünal’ın performansı her zamanki gibi yine müthişti.

 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol