banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

TÜRKOCAĞI’NDAN 100. YIL KONFERANSI
 Dokuz Eylül İktisat Bölümünden, hemşehrimiz Prof.Dr.Recep Kök’ün konuşmacı olarak katılacağı konferans, 4 Şubat pazartesi akşamı saat 19.00’da, Ticaret Borsası Konferans salonundadır.

Yeni kongrelerinde tekrar seçilen Şûbe Başkanı Dr.Abdullah Tekinşen’den alınan bilgiye göre, bu defa Ekonomi ve Millî Kültür ilişkisini öne çıkaran bir konferans düzenliyorlar. Geçtiğimiz haftalarda da Hanefi Öksüz ile Abdülkadir Kurtul Ocak Merkezinde Dünya Ekonomik Krizi’nin Türkiye’ye Etkilerini anlatmışlardı.

Tekinşen, yakın zamanda ise “Yeni Anayasa Çalışmaları ve Türklük Kavramı’nın Anayasalarımızdaki Yeri ve Önemi” konulu bir program düzenleyeceklerini haber verdi.

Prof. Dr. Recep Kök kimdir?

İktisat Tarihçisi ve Teorisyeni olan Prof. Dr. Recep Kök, 1952 K. Maraş/Elbistan doğumludur. 976 yılında Ege Ün. İkt.- Tic. Bil. Fakültesini bitirdi. Bir müddet K. İ. T.’lerde çalıştı ve idari görevlerde bulundu. Doktorasını ve Doçentliğini Erzurum Atatürk Üni’de, Profesörlüğünü Dokuz Eylül’de aldı. İkt. Böl. Başkanlığı yaptı. II. İzmir İktisat Kongresi ile II. İktisat Çalıştayı’nın yürütücülüğünü yaptı.

Eserleri ve Bilimsel Faaliyetleri: Son yıllarda ağırlıklı olarak, iktisadî Zihniyet ve Sanayi Ekonomisi, Organize Sanayiler, Bölgesel Kalkınma konularında çalışmaktadır. Organize Sanayiler; İktisadî Düşünce; İktisadın Tarihî ve Felsefî Temelleri; Ekonomi-Politik Populizm Özelleştirme ve KİT'ler konularında çok sayıda eser ve makaleleri vardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol