Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

TEK YÜREK TEK SES, SAĞLIK-SEN’DE HERKES
 bugüne kadar enerjilerini sağlık camiası için harcadıklarını kaydetti, “Sağlık-Sen ailesi olarak  üyelerimizin taleplerini ve sorunlarını her zaman ve her zeminde gündeme taşıdık, taşımaya devam edeceğiz. Önemli kazanımlara imza attığımız gibi, halen çözüm bekleyen konularda da sürecin takipçisi olacağız, bu konudaki kararlılığımız sürüyor. Hep birlikte ortaya koyduğumuz emeğin karşılığında 174 bin üyeye ulaşmamız da bunun kanıtı. Sizlerden aldığımız güçle bundan sonrası için de çok önemli başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi ve konuşması ayakta alkışlandı.14 Kasım Çarşamba günü,  Saffron Hotel’deki il divan kurulu toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.



Divan kurulunun sunumunu yapan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanı Feraye Kalmaz başarılı bir şekilde yaparken, hem eski şube başkanı, bugünün genel başkan yardımcısı Mutlu Kaya’ya, hem de mevcut şube başkanı Bünyamin Mutlu Demirci’ye övgüler yağdırdı, Kalmaz’ın mükemmel sunumu yanında başkanlarına övgü dolu sözleri ayakta alkışlanırken, iki Mutlu’nun mutluluğu gözlerden kaçmadı.


1995 yılında,  ünlü edebiyatçı, gönül adamı Mehmet Akif İnan öncülüğünde kurulan ve bugün için 174 bin üyeye ulaşan Sağlık-Sen’in il divan toplantısında önce tanıtım filmi izlendi, bunu Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci’nin konuşması takip etti. Demirci konuşmasında; bugün genel başkan yardımcısı koltuğuna oturan mesai arkadaşı Mutlu Kaya’dan devraldığı bayrağı daha da yukarılara taşıyacağını, çıtayı yükselteceğini belirterek, yetkili sendika temsilcisi olmanın heyecanı içinde hareket ettiklerini, üye sayılarını artırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.


KAHRAMANMARAŞ’TAN ANKARA’YA UZANAN YOL!

Üç yıl önce Sağlık-Sen Başkanlığını başarı ile yürüttükten sonra, gösterdiği başarı ve performans nedeniyle Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılığına kadar yükselen Mutlu Kaya ise, sendikal çalışmalara ivme kazandırdıklarını, yetkili sendika olarak da bu mutluluğu ve başarı grafiğini arkadaşları ile yakaladığını söyledi; “Bugün sizin misafirinizim. Duygularımı anlatamam. Daha düne kadar aranızda idim, şube başkanınız idim. Gücümü üyelerimde8n, sizlerden aldım, bu gücü yine size harcadık. Şimdi Ankara’dayım ve genel başkan yardımcısıyım. Ancak benden bu görevi devralan arkadaşım Bünyamin Mutlu Demirci, inanıyorum bu işi benden daha iyi yapacaktır, kendisine güveniyorum.  Hayırlı bir hizmet veriyoruz, kurumsal manada gücümüzü yaymaya çalışıyoruz. Bize bugüne kadar güç verdiniz,  destek verdiniz, hepinize teşekkür ediyorum” dedi ve son olarak da yüksek lisans programına ilişkin düşüncelerini ekledikten sonra; “Bizim varımız yoğumuz sizlersiniz” diye konuştu.

Demirci ve Kaya’nın konuşmasından sonra Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesince hazırlanan ve  çalışmaları içeren bir slayt gösterisi izlendi.

İKİ MUTLU ARASINDA KALDIM,  NE MUTLU BANA!

Son konuşmacı olan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, Kahramanmaraş’ta olmaktan mutlu olduğunu, gördüğü tablo karşısında heyecanlandığını yineledi, bu toplantıyı düzenleyen arkadaşlarına teşekkür etti ve Kahramanmaraş’ın sendikacılıktaki öncülüğünü öne çıkarttı.

Memiş konuşmasına başlamadan önce helikopter kazasında şehit düşen 17 Mehmetçik için başsağlığı dileğinde bulundu, ülke birlik ve dirliği için herkesin el ele olması önerisini getirdi, birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyen art düşünceli kitlelere karşı uyanık olunması gerektiğini hatırlattı, “Bu düşüncede olanların hevesi kursağında kalacaktır”  cümlesini dinleyenlerle paylaştı, bölücü terör örgütüne arka çıkanların uygulamaya koyduğu açlık grevine değindi, benimsemediğini duyurdu, ülkenin kaosa sürüklenmemesi önerisini dile getirdi.


Sonra da; “Sağlık çalışanlarının hak ve özgürlükleri için mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bizler Mehmet Akif İnan’ın idealleri doğrultusunda sendikacılık yapıyoruz. Hem kurumsal, hem akademik sendikacılık bizim yaptığımız. Milletin, milli ve manevi duyguların yanında yer alınca, bize yandaş diyorlar, desinler. Biz ülke bütünlüğünden, birlik  ve dirliğinden yanayız. Diğer sendikaların h ayal bile edemediği kararları alıyor, masaya yatırıyor, sorunları tartışıyor, toplu sözleşme haklarını alıyoruz. Biz bu düşüncede olmaz isek, sizin için bir şey alamayız, akıllı olmak, duyarlı olmak lazım” dedi.


63 MADDELİK KAZANIM ELDE ETTİK!

Hiçbir zaman, çalışanlar adına hükümet veya iktidar dahil, kapalı kapılar ardında, gizli oyunlar içinde olmadıklarını, olmayacaklarını da vurgulayan Memiş, konuşmasının son bölümünde; “63 maddelik kazanımlar elde ettik, yeterli mi tabi ki değil. Şunu bilin yeter, toplu sözleşeme masasına oturulduğunda en kazanlı sendika biz olduk” şeklinde konuştu ve sonra da bu kazanımların açılımını yaptı.

Memiş, edindikleri ve aldıkları kazanımlarda üyelerinin p ayının büyük olduğuna da değindi, kamu hastanelere birliği yasa tasarısına ilişkin beklentilerini, taleplerini yineledi, 2013’teki yine toplu sözleşme masasına oturacaklarını,  tüm hakları elde edeceklerini konuklarla paylaştı, konuşması sık sık alkışlarla kesilen Memiş, camia çalışanlarına teşekkür etmeyi de unutmadı.

VERİLEN ARA VE DİVAN TOPLANTISI

Konuşmaların ardından verilen 15 dakikalık aradan sonra, konuklara otelin lobisinde ikramlarda bulunuldu, arkasından il divan toplantısına geçildi.

İl divan toplantısı basına kapalı gerçekleşti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol